Publikavimo data: 2025-08-18
Sluoksniuotos salotos iš vištienos filė, grybų, sūrio, džiovintų slyvų ir riešutų
Originalios daugiasluoksnės salotos, kurios užkariaus visus savo aštriu ir labai įdomiu skoniu. Jas sudaro: vištienos filė, sūris, grybai, džiovintos slyvos, graikiniai riešutai ir majonezo padažas. Grybai gali būti kepti arba marinuoti. Jį galima ruošti ne tik paprastomis dienomis, bet ir šventėms.
Žingsnis 1
Į puodą supilkite 1,5 litro vandens, užkaiskite, kai užvirs, pasūdykite, suberkite mėsą, sumažinkite ugnį ir virkite po uždengtu dangčiu 20-25 minutes, kol mėsa suminkštės. Atvėsinkite ir smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Svogūną supjaustykite kubeliais, pievagrybius - mažais griežinėliais, o džiovintas slyvas - šiaudeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Keptuvėje įkaitintame saulėgrąžų aliejuje porą minučių pakepinkite svogūnus, sudėkite grybus, druską, pipirus ir retkarčiais pamaišydami kepkite 20-25 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Sudėkite patiekalą ant lėkštės naudodami 20 cm skersmens formą. Dugną ištepkite majonezu, ant jo sluoksniuokite vištienos filė, šiek tiek papipirintą, džiovintas slyvas, sūrį, grybus ir svogūnus. Kiekvieną sluoksnį gerai ištepkite majonezu. Salotas sutrinkite ir išlyginkite. Ant viršaus pabarstykite riešutais. Uždenkite maistine plėvele ir porai valandų įdėkite į šaldytuvą, kad salotos įsigertų.
Kategorijos