Publikavimo data: 2025-08-17
Sluoksniuotos salotos su vištienos filė, grybais ir korėjietiškomis morkomis
Sluoksniuotos salotos su vištienos filė, grybais ir korėjietiškomis morkomis gaunasi labai skanios, sočios ir pikantiškos. Visi salotų komponentai darniai papildo vienas kitą. Švelni virto kiaušinio tekstūra, neutralus grybų ir vištienos skonis, aštrios korėjietiškos morkos ir švieži žali svogūnai sukuria neįtikėtiną skonio derinį. O salotas surinkus kulinariniu žiedu, jos atrodo patraukliai ir šventiškai. Šias salotas galima patiekti įprastiems šeimos pietums arba šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Sudėkite vištienos filė į puodą su verdančiu vandeniu, pasūdykite ir virkite, kol mėsa suminkštės. Tada atvėsinkite filė ir supjaustykite ją mažais kubeliais.
Žingsnis 2
Konservuotus grybus supjaustykite griežinėliais. Kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Žaliuosius svogūnus smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Padėkite kepimo žiedą ant plokščios lėkštės. Sluoksniuokite salotas, tolygiai paskirstydami visus ingredientus ir kiekvieną sluoksnį patepdami majonezu. Pirmuoju sluoksniu sudėkite vištienos filė ir patepkite ją majonezu. Kitas sluoksnis - žalieji svogūnai ir pievagrybiai, tada sluoksnį patepkite majonezu. Tada dėkite sluoksnį pjaustytų kiaušinių, o ant viršaus paskirstykite korėjietiškas morkas. Sluoksnį patepkite majonezu. Ant viršaus pabarstykite tarkuoto sūrio. Uždenkite salotas maistine plėvele ir palikite šaldytuve 40-60 minučių, kad salotos atvėstų ir visi sluoksniai gerai įsigertų. Tada atsargiai nuimkite kepimo žiedą.
Kategorijos