Publikavimo data: 2025-08-18
Smaragdo salotos su vištiena ir vynuogėmis
Vištienos ir vynuogių salotos gali būti įprastas sekmadienio šeimos stalo patiekalas, taip pat šventinis patiekalas. Tačiau tai visada rafinuotas skonių derinys - vištiena, sūris ir kiti produktai stebėtinai maloniai dera su subtilia saldžia vynuogių nata. Tokia sintezė jau seniai įsitvirtino kulinarijoje. Kitaip tariant, salotos su vištiena ir vynuogėmis nepriklauso sudėtingiems kulinarijos produktams, jos yra paprastos, prieinamos ir gali būti paruoštos per kelias minutes.
Žingsnis 1
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite juos 7-8 minutes, kol iškeps.
Žingsnis 2
Perpjaukite vynuoges per pusę. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka, o kiaušinius - stambiai. Dubenyje sumaišykite grietinę ir majonezą.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas, kiekvieną sluoksnį patepkite grietinės ir majonezo mišiniu. Ant plokščios lėkštės išdėliokite vištienos gabalėlius. Tada - likusius ingredientus. Ant salotų išdėliokite vynuogių puseles ir palikite, kad susigertų.
Kategorijos