Publikavimo data: 2024-09-17
Soba su brokoliais ir žiediniais kopūstais
Soba yra japonų nacionalinis patiekalas, gaminamas iš grikių miltų ir patiekiamas kaip garnyras prie mėsos, žuvies ar daržovių. Soba į Japoniją atkeliavo iš Kinijos ir greitai išpopuliarėjo. Jei norite pasinerti į japoniškos virtuvės atmosferą, rekomenduojame pabandyti pasigaminti patiekalą pagal mūsų receptą. Soba su daržovėmis turi mažai kalorijų, todėl puikiai tinka kaip lengva, bet soti vakarienė.
Žingsnis 1
Makaronus virkite pagal ant pakuotės pateiktus nurodymus, kol jie bus al dente. Kai soba išvirs, nusausinkite vandenį ir nuplaukite makaronus.
Žingsnis 2
Brokolius ir žiedinius kopūstus suplėšykite žiedynais ir supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę, supilkite aliejų ir suberkite smulkiai supjaustytą česnaką. Česnaką troškinkite 1-2 minutes (taip aliejus pasidarys aromatingas). Tada sudėkite susmulkintus brokolius ir kopūstų žiedynus. Kepkite 2-3 minutes. Tada įpilkite sojų padažo. Ir troškinkite dar 4-7 minutes.
Žingsnis 4
Tada sudėkite virtus makaronus ir gerai išmaišykite. Leiskite jiems įsigerti į skonį ir pasidaryti sultingiems apie 3-4 minutes.
Žingsnis 5
Perkelkite į lėkštę ir mėgaukitės.
Kategorijos