Publikavimo data: 2024-09-16
Soba su kalakutiena ir daržovėmis
Japonai garsėja savo ilgaamžiškumu. Svarbus veiksnys, turintis įtakos ilgaamžiškumui, yra subalansuota ir maistingų medžiagų turtinga mityba. Japonų virtuvei būdinga daug šviežių daržovių, minimalus terminis apdorojimas ir ryškių spalvų padažų naudojimas ruošiant tradicinius patiekalus. Pavyzdžiui, soba - garsieji japoniški makaronai, gaminami iš grikių miltų, - dažnai patiekiami su wok keptuvėje virtomis daržovėmis ir liesa mėsa. Wok - tai didelė gili keptuvė, kurioje maistas kelias minutes kepamas ant didelės ugnies. Taip maistas išlieka sultingas, natūralus ir naudingas.
Žingsnis 1
Paprikas supjaustykite stambiais griežinėliais.
Žingsnis 2
Išvirkite soba. Šiek tiek pasūdykite vandenį. Baigiant virti, nusausinkite šobą per sietelį. Sobos virimo laikas paprastai nurodomas ant pakuotės. Vidutiniškai soba turėtų būti verdama 8 minutes.
Žingsnis 3
Keptuvę statykite ant didelės ugnies, įkaitinkite ir supilkite alyvuogių aliejų. Į keptuvę sudėkite kalakutieną, svogūną, česnaką, papriką ir morkas. Stipriai maišydami apkepkite visus ingredientus. Kepkite 7-8 minutes.
Žingsnis 4
Ant kalakutienos ir daržovių sudėkite soba.
Žingsnis 5
Supilkite sojų padažą ir išmaišykite. Kepkite maišydami dar 2 minutes. Pagal skonį pagardinkite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
Žingsnis 6
Sobą su kalakutiena ir daržovėmis išdėliokite lėkštėse. Papuoškite žiupsneliu sezamo sėklų ir žaliaisiais svogūnais. Paruošta!
Kategorijos