Solyanka su šonkauliais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Solyanka su šonkauliais

"Solyanka" su šonkauliukais yra klasikinis receptas, puikiai tinkantis sotiems pietums. Solyanka - tai tiršta, tiršta sriuba, į kurią dedama įvairių rūšių dešrelių ir rūkytos mėsos. Galite rinktis bet kokią dešrą, bet, svarbiausia, neišmeskite iš recepto pagrindinio produkto - rūkytų šonkauliukų. Sriuba gaunasi ryškaus skonio, labai soti ir turtinga.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
90 min.
Kalorijos
255 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
22 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Maisto priedai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Solyanka su šonkauliais Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Užvirinkite puodą su 4 litrais vandens. Į puodą sudėkite rūkytus kiaulienos šonkauliukus ir lauro lapą. Sultinį virkite 30 minučių, o jam užvirus sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo.

Žingsnis 2

Solyanka su šonkauliais Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite daržoves, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite agurkus, 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos, išmaišykite ir palikite troškintis 10 minučių. Jei trūksta drėgmės, įpilkite dar porą šaukštų sultinio.

Žingsnis 3

Solyanka su šonkauliais Žingsnis 3
Sumaišykite sultinį su visais ingredientais. Iš sultinio išimkite šonkaulius ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Į sultinį sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada į sultinį su bulvėmis sudėkite dešrą, apkepkite ir supjaustytą šonkauliukų mėsą. Dar 10 minučių virkite mišrainę ant silpnos ugnies, o pačioje pabaigoje sudėkite alyvuoges. Išvirtą hodžodžą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos