Publikavimo data: 2024-05-01
Solyanka su šonkauliais
"Solyanka" su šonkauliukais yra klasikinis receptas, puikiai tinkantis sotiems pietums. Solyanka - tai tiršta, tiršta sriuba, į kurią dedama įvairių rūšių dešrelių ir rūkytos mėsos. Galite rinktis bet kokią dešrą, bet, svarbiausia, neišmeskite iš recepto pagrindinio produkto - rūkytų šonkauliukų. Sriuba gaunasi ryškaus skonio, labai soti ir turtinga.
Žingsnis 1
Paruoškite atsargas. Užvirinkite puodą su 4 litrais vandens. Į puodą sudėkite rūkytus kiaulienos šonkauliukus ir lauro lapą. Sultinį virkite 30 minučių, o jam užvirus sumažinkite ugnį iki vidutinio stiprumo.
Žingsnis 2
Paruoškite kepsnį. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sudėkite svogūnus bei morkas. Kepkite daržoves, kol svogūnai taps skaidrūs. Sudėkite agurkus, 1 valgomąjį šaukštą pomidorų pastos, išmaišykite ir palikite troškintis 10 minučių. Jei trūksta drėgmės, įpilkite dar porą šaukštų sultinio.
Žingsnis 3
Sumaišykite sultinį su visais ingredientais. Iš sultinio išimkite šonkaulius ir atskirkite mėsą nuo kaulų. Į sultinį sudėkite bulves ir virkite 15 minučių. Tada į sultinį su bulvėmis sudėkite dešrą, apkepkite ir supjaustytą šonkauliukų mėsą. Dar 10 minučių virkite mišrainę ant silpnos ugnies, o pačioje pabaigoje sudėkite alyvuoges. Išvirtą hodžodžą pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Kategorijos