Publikavimo data: 2024-05-20
Sotus kepsnio suktinukas su avokadu tortilijoje
Tortilijoje suvyniotas kepsnys su avokadu - tai patiekalas, tinkantis bet kokiai progai, taip pat ir šventinei. Nereikia daug vargti, tačiau tai malonus vargas ir net kūrybiškumas virtuvėje. Į krienų, česnakų ir grietinės padaže mirkytas pluteles įvyniota sultinga mėsa su avokadais, svogūnais ir rukolomis viduje. Šis patiekalas pradžiugins jūsų šeimą ir svečius bei nustebins skonių ir aromatų žaismu.
Žingsnis 1
Paruoškite tortilijas. Į gilų dubenį suberkite kukurūzų miltus ir kvietinius miltus ir supilkite kambario temperatūros aliejų. Įtrinkite jį į miltus, palaipsniui supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Tešla turi būti elastinga ir nelipti prie rankų. Padalykite tešlą į 4 dalis ir iškočiokite ją pagal keptuvės, kurioje kepsite tortiliją, formą.
Žingsnis 2
Kepkite tortilijas sausoje keptuvėje porą minučių iš vienos pusės, o kai jos pradės burbuliuoti, apkepkite iš kitos pusės. Paruoštas tortilijas uždenkite drėgnu rankšluosčiu.
Žingsnis 3
Avokadą nulupkite, supjaustykite išilgai juostelėmis, svogūną supjaustykite plonomis plunksnelėmis. Sumaišykite grietinę, krienus ir česnaką.
Žingsnis 4
Kepkite kepsnius įkaitintoje keptuvėje be aliejaus po 1,5 minutės iš kiekvienos pusės. Apverskite mėsą ir prispauskite ją prie keptuvės, kad tolygiai paruduotų. Apkepkite kepsnio šonus spausdami juos prie keptuvės šono. Perkelkite mėsą į kepimo skardą ir siųskite ją 5 minutėms į 180 laipsnių pagal Celsijų įkaitintą orkaitę. Po to leiskite mėsai 5 minutes pailsėti.
Žingsnis 5
Tortilijas patepkite grietinės ir krienų mišiniu, mėsą supjaustykite plonomis juostelėmis. Ant plokštainio dėkite mėsą, ant jos - avokadą, rukolą ir svogūną. Suvyniokite duoną.
Kategorijos