Publikavimo data: 2024-04-05
Špinatų sriuba
Špinatų sriuba - lengvo dietinio patiekalo paruošimo receptas. Šaldyti špinatai yra lapinė daržovė, kuri greitai praranda vitaminus, blogai laikoma, todėl dažnai randama šaldytų produktų pavidalu. Produkte išlieka visi vitaminai ir naudingi elementai, tokie kaip magnis, kalcis ir geležis. Svarbu tinkamai atitirpinti špinatus, juos reikia atšildyti gilioje keptuvėje arba puode, pridėjus sviesto.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite apie 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas ir kepkite 3-4 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite sultinį sriubai. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite. Į sultinį sudėkite bulves ir virkite, kol jos išvirs iki pusės. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Tada sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.
Žingsnis 3
Atšildykite špinatus. Nedideliame puode ar keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, sudėkite šaldytus špinatus ir virkite apie 5 minutes, kol špinatai visiškai atitirps.
Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite špinatus. Sudėkite špinatus į puodą, įberkite pipirų ir lauro lapą. Šakute suplakite 2 kiaušinius, šakute išmaišykite sriubą puode ir padarykite "piltuvėlį", lėtai plona srovele pilkite kiaušinius į puodą nuolat maišydami. Virkite dar 2 minutes, tada uždenkite ir palikite pastovėti dar 2 minutes.
Kategorijos