Špinatų sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Špinatų sriuba

Špinatų sriuba - lengvo dietinio patiekalo paruošimo receptas. Šaldyti špinatai yra lapinė daržovė, kuri greitai praranda vitaminus, blogai laikoma, todėl dažnai randama šaldytų produktų pavidalu. Produkte išlieka visi vitaminai ir naudingi elementai, tokie kaip magnis, kalcis ir geležis. Svarbu tinkamai atitirpinti špinatus, juos reikia atšildyti gilioje keptuvėje arba puode, pridėjus sviesto.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
24 kcal.
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
1 g
Alergenai: Karvės pieno baltymas, kiaušinis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.74/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų sriuba Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite svogūną ir kepkite apie 2 minutes, kol taps auksinės spalvos. Tada sudėkite morkas ir kepkite 3-4 minutes.

Žingsnis 2

Špinatų sriuba Žingsnis 2
Paruoškite sultinį sriubai. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, pasūdykite. Į sultinį sudėkite bulves ir virkite, kol jos išvirs iki pusės. Tai užtruks apie 5-7 minutes. Tada sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas.

Žingsnis 3

Špinatų sriuba Žingsnis 3
Atšildykite špinatus. Nedideliame puode ar keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, sudėkite šaldytus špinatus ir virkite apie 5 minutes, kol špinatai visiškai atitirps.

Žingsnis 4

Špinatų sriuba Žingsnis 4
Į sriubą sudėkite špinatus. Sudėkite špinatus į puodą, įberkite pipirų ir lauro lapą. Šakute suplakite 2 kiaušinius, šakute išmaišykite sriubą puode ir padarykite "piltuvėlį", lėtai plona srovele pilkite kiaušinius į puodą nuolat maišydami. Virkite dar 2 minutes, tada uždenkite ir palikite pastovėti dar 2 minutes.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos