Špinatų tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-05

Špinatų tyrės sriuba

Pagal špinatų sriubos receptą tinka tiek švieži, tiek šaldyti špinatai. Grietinėlę galima naudoti neriebią, tačiau nepamirškite sviesto, pakeiskite jį augaliniu aliejumi - pirmuoju atveju paruošta sriuba būna daug kvapnesnė ir švelnesnė. Špinatų kreminės sriubos recepte yra vištienos filė. Rinkitės šviežią mėsą, ji yra šviesiai rausvos spalvos, o tekstūra - tolygi, tanki ir neskyla.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
55 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
2 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.18/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Špinatų tyrės sriuba Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Sudėkite mėsą į puodą su čiobreliais, lauro lapu, druska ir pipirais. Užpilkite vandeniu ir uždengę dangčiu 15 minučių troškinkite ant silpnos ugnies, nugriebdami susidariusias putas. Palikite vištieną puode, kad prisigertų sultinio ir suminkštėtų.

Žingsnis 2

Špinatų tyrės sriuba Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Gilioje keptuvėje arba keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir džiovintus česnakus ir kepkite, kol suminkštės (1-2 min.). Tada sudėkite bulves ir kepkite, kol lengvai paruduos, 3-4 minutes.

Žingsnis 3

Špinatų tyrės sriuba Žingsnis 3
Pradėkite virti sriubą. Išimkite vištieną iš puodo, sudėkite bulves ir svogūnus, virkite apie 5-6 minutes, tada sudėkite atšildytus špinatus. Virkite dar 5-7 minutes, tada iš sultinio išimkite lauro lapą ir grąžinkite mėsą į sriubą.

Žingsnis 4

Špinatų tyrės sriuba Žingsnis 4
Susmulkinkite ingredientus. Mišinį sutrinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę į puodą, kruopščiai išmaišykite ir kelias minutes kaitinkite neužvirdami. Pabarstykite sriubą muskato riešutu ir dar kartą išmaišykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos