Publikavimo data: 2024-04-05
Špinatų tyrės sriuba
Pagal špinatų sriubos receptą tinka tiek švieži, tiek šaldyti špinatai. Grietinėlę galima naudoti neriebią, tačiau nepamirškite sviesto, pakeiskite jį augaliniu aliejumi - pirmuoju atveju paruošta sriuba būna daug kvapnesnė ir švelnesnė. Špinatų kreminės sriubos recepte yra vištienos filė. Rinkitės šviežią mėsą, ji yra šviesiai rausvos spalvos, o tekstūra - tolygi, tanki ir neskyla.
Žingsnis 1
Paruoškite vištienos filė. Sudėkite mėsą į puodą su čiobreliais, lauro lapu, druska ir pipirais. Užpilkite vandeniu ir uždengę dangčiu 15 minučių troškinkite ant silpnos ugnies, nugriebdami susidariusias putas. Palikite vištieną puode, kad prisigertų sultinio ir suminkštėtų.
Žingsnis 2
Apkepkite daržoves. Gilioje keptuvėje arba keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir džiovintus česnakus ir kepkite, kol suminkštės (1-2 min.). Tada sudėkite bulves ir kepkite, kol lengvai paruduos, 3-4 minutes.
Žingsnis 3
Pradėkite virti sriubą. Išimkite vištieną iš puodo, sudėkite bulves ir svogūnus, virkite apie 5-6 minutes, tada sudėkite atšildytus špinatus. Virkite dar 5-7 minutes, tada iš sultinio išimkite lauro lapą ir grąžinkite mėsą į sriubą.
Žingsnis 4
Susmulkinkite ingredientus. Mišinį sutrinkite trintuvu. Supilkite grietinėlę į puodą, kruopščiai išmaišykite ir kelias minutes kaitinkite neužvirdami. Pabarstykite sriubą muskato riešutu ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos