Publikavimo data: 2024-04-06
Sriuba su avinžirniais ir lęšiais
Sriuba su avinžirniais ir lęšiais stebina sodriu skoniu. Nors pagal receptą sriuba gaminama iš ankštinių daržovių, atrodo, kad sultinys yra mėsos. Sriuba su avinžirniais yra augalinių baltymų ir naudingų vitaminų šaltinis. Patiekalas ypač rekomenduojamas tiems, kurie laikosi dietos arba nevalgo gyvūninės kilmės produktų. Sriubai ruošti naudojami konservuoti avinžirniai, todėl gerokai sutrumpėja virimo laikas.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Kepkite svogūną augaliniame aliejuje, kol suminkštės. Supilkite prieskonius - kmynus ir papriką. Sudėkite morkas ir česnakus ir kepkite 2-3 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite ingredientus ir išvirkite sriubą. Supilkite vandenį į puodą, pastatykite ant ugnies, sudėkite kepsnius, lęšius, druską, pipirus, lauro lapą ir čiobrelius. Užvirinkite vandenį, virkite 10 minučių ant vidutinės ugnies. Į puodą suberkite avinžirnius ir pomidorus, pavirkite 10 minučių.
Žingsnis 3
Sriubą sutrinkite trintuvu ir sudėkite žaliuosius žirnelius. Paimkite 2 puodelius sriubos ir sutrinkite ją trintuvu. Grįžkite tyrę į puodą, sudėkite žaliuosius žirnelius. Sriubą virkite 3-4 minutes.
Kategorijos