Publikavimo data: 2024-06-22
Sriuba su ešeriais ir rausvąja lašiša
"Ukha" yra tradicinis rusiškas patiekalas. Rusijoje uha buvo vadinama sultiniu. Pagal vieną iš versijų žodis "uha" kilo iš indoeuropiečių šaknies, reiškiančios sultinį. Ilgainiui žodis uha buvo fiksuotas būtent žuvies sultiniui. Jis buvo ruošiamas ir iš vienos žuvies, ir iš kelių rūšių žuvų. Uha paprastai patiekiama su pyragėliais, žaliaisiais svogūnais, virtais kiaušiniais ir ryžiais. Uha su žuvies kulebyka buvo patiekiama per šventes.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite daržoves ir virkite jas 15 minučių.
Žingsnis 2
Žuvį supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, pašalinkite stambius kaulus.
Žingsnis 3
Žuvį kartu su daržovėmis siųskite į puodą. Įdėkite lauro lapų, pipirų, druskos pagal skonį. Virkite dar 15 minučių.
Žingsnis 4
Likus kelioms minutėms iki sriubos paruošimo, sumaišykite sriubą su smulkiai supjaustytais šviežiais žalumynais. Išjunkite sriubą ir uždenkite dangčiu. Leiskite sriubai pailsėti 20 minučių. Gero apetito.
Kategorijos