Publikavimo data: 2024-03-28
Sriuba su grybais ir vištiena
Gausi ir skani sriuba mėgstantiems į valgiaraštį įtraukti grybų. Sultinga kepta vištiena ir austrių grybai suteiks ypatingą atspalvį klasikiniam daržovių rinkiniui iš bulvių, morkų ir svogūnų. Daržovėse yra sudėtinių angliavandenių, todėl jos "padeda" organizmui pašalinti visas kenksmingas medžiagas. O pridėjus grietinėlės sriubos tyrė taps rafinuotesnė ir švelnesnė.
Žingsnis 1
Bulves supjaustykite peiliu vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūną šiaudeliais: pirmiausia perpjaukite svogūną pusiau, tada supjaustykite išilgai.
Žingsnis 3
Supjaustykite morkas. Turėtų gautis dideli apskritimai.
Žingsnis 4
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 5
Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 6
Vištienos filė supjaustykite atsitiktiniais, ne itin dideliais gabalėliais.
Žingsnis 7
Paimkite puodą, sudėkite į jį visas susmulkintas žalias daržoves ir česnakus, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs.
Žingsnis 8
Paimkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir retkarčiais apversdami kepkite krūtinėlės filė, kol iškeps.
Žingsnis 9
Išimkite iš keptuvės apkeptą vištieną ir sudėkite ant jos pievagrybius, kepkite retkarčiais pamaišydami, kol apskrus.
Žingsnis 10
Į puodą su daržovėmis sudėkite pakepintus grybus ir toliau virkite sriubą ant šiek tiek mažesnės nei vidutinės ugnies.
Žingsnis 11
Į sriubą suberkite tarkuotą sūrį ir grietinėlę, pagal skonį įberkite druskos ir maltų pipirų, išmaišykite, pašildykite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 12
Sriubą šiek tiek atvėsinkite ir sutrinkite trintuvu iki tyrės. Sudėkite virtą vištienos filė. Sriuba paruošta!
Kategorijos