Publikavimo data: 2025-08-17
Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis
Sriubą su žuvimi tinka ruošti pietums arba siūlyti vakarienei. Dėl didelio baltymų ir sveikųjų riebalų kiekio žuvyje ši sriuba gerai pasotina. Kadangi žuvis organizme virškinama daug greičiau nei mėsa, žuvies sriuba neapkrauna virškinimo sistemos. Tradicinių žuvies sriubų pagardų pagrindu galima laikyti salierus. Jis pasižymi ryškiu aromatu, kuris gerai pabrėžia raudonos žuvies skonį.
Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite morkas bei saliero stiebą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite salierus bei morkas. Tada supilkite miltus ir tolygiai įmaišykite juos į pakepintas morkas ir salierus.
Žingsnis 2
Supilkite 1 litrą vandens ir smulkiai supjaustytus žaliuosius svogūnus. Užvirinkite ir sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Virkite sriubą ant silpnos ugnies 20 minučių.
Žingsnis 3
Supjaustykite rūkytą lašišą kubeliais ir įpilkite į sriubą, kai bulvės bus beveik paruoštos. Įdėję žuvies supilkite grietinėlę, kad sriuba būtų švelnesnė.
Žingsnis 4
Gaminimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Atkreipkite dėmesį, kad rūkyta žuvis gali būti mažai sūdyta arba sūdyta. Laipsniškai vėsdama sriuba vis tiek atiduos druskos. Saugokitės, kad druskos nebūtų per daug.
Kategorijos