Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis

Sriubą su žuvimi tinka ruošti pietums arba siūlyti vakarienei. Dėl didelio baltymų ir sveikųjų riebalų kiekio žuvyje ši sriuba gerai pasotina. Kadangi žuvis organizme virškinama daug greičiau nei mėsa, žuvies sriuba neapkrauna virškinimo sistemos. Tradicinių žuvies sriubų pagardų pagrindu galima laikyti salierus. Jis pasižymi ryškiu aromatu, kuris gerai pabrėžia raudonos žuvies skonį.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
144 kcal.
Baltymai
9 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.57/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis Žingsnis 1
Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite morkas bei saliero stiebą. Į keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus ir lengvai apkepkite salierus bei morkas. Tada supilkite miltus ir tolygiai įmaišykite juos į pakepintas morkas ir salierus.

Žingsnis 2

Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis Žingsnis 2
Supilkite 1 litrą vandens ir smulkiai supjaustytus žaliuosius svogūnus. Užvirinkite ir sudėkite kubeliais supjaustytas bulves. Virkite sriubą ant silpnos ugnies 20 minučių.

Žingsnis 3

Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis Žingsnis 3
Supjaustykite rūkytą lašišą kubeliais ir įpilkite į sriubą, kai bulvės bus beveik paruoštos. Įdėję žuvies supilkite grietinėlę, kad sriuba būtų švelnesnė.

Žingsnis 4

Sriuba su rūkyta lašiša, salierais ir morkomis Žingsnis 4
Gaminimo pabaigoje pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Atkreipkite dėmesį, kad rūkyta žuvis gali būti mažai sūdyta arba sūdyta. Laipsniškai vėsdama sriuba vis tiek atiduos druskos. Saugokitės, kad druskos nebūtų per daug.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, žuvies sriubos, sriubos, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kreminės sriubos, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos