Publikavimo data: 2024-05-25
Stromboli
Plona mielinė tešla, įdaryta aštriu pomidorų padažu, dviejų rūšių sūriu, vytinta mėsa ir daržovėmis, suvyniojama į vyniotinį ir kepama, kol paruduoja. Stromboli picos pavadinimas sutampa su Sicilijos saloje esančio aktyvaus ugnikalnio pavadinimu. Esmė ta, kad prieš siunčiant kepinius į krosnį, išilgai gaminio viršaus daromi pjūviai. Kepant iš jų išteka lavą primenantis įdaras. Šis įdaras įsigeria į viršutinį sluoksnį. Stromboli pica patiekiama su aštriu aitriųjų paprikų padažu.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Sumaišykite mieles su cukrumi, vienu šaukštu miltų ir šiltu vandeniu. Palikite 5 minutes pastovėti.
Žingsnis 2
Užminkykite tešlą. Palaipsniui į tešlą suberkite likusius miltus. Užminkykite tirštą tešlą. Įpilkite augalinio aliejaus. Uždenkite maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 20 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite padažą. Svogūną 5 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje. Sudėkite pomidorų pastą ir česnaką. Įberkite druskos, baziliko, raudonėlio, juodųjų pipirų ir vandens. Gerai išmaišykite ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Suformuokite strombolius. Tešlą iškočiokite į 0,5 cm storio stačiakampį. Tešlą aptepkite padažu. Ant viršaus užbarstykite mocarelos. Tolygiu sluoksniu išdėliokite šoninę, kumpį ir grybus. Ant viršaus užberkite kietojo sūrio. Suformuokite suktinuką. Per vyniotinio viršų įstrižu kampu padarykite kelis įpjovimus.
Žingsnis 5
Iškepkite strombolius. Sumaišykite augalinį aliejų su česnakų ir itališkų žolelių mišiniu. Šiuo mišiniu aptepkite vyniotinį. Perkelkite ritinį į kepimo skardą. Kepkite strombolius 15 minučių iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Kategorijos