Publikavimo data: 2024-10-21
Sultinga naminė šavarma su vištienos krūtinėlėmis
Vištiena šavarmai yra labiausiai prieinamas ir nebrangus produktas, be to, skanus ir greitai paruošiamas. Vienas iš variantų - su vištienos krūtinėle. Ši mėsinga vištienos dalis, tinkamai paruošta, pavyzdžiui, su daržovėmis, leidžia paruošti sultingą, malonios tekstūros vidų. Vištienos filė, nors ir priskiriama dietinei mėsos rūšiai, yra naudinga maistinės vertės požiūriu. Joje gausu vitaminų, mineralinių medžiagų, aminorūgščių ir, svarbiausia, lengvai virškinamų baltymų. Tokios sudėties šavarmą galima iškepti labai greitai.
Žingsnis 1
Krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į įkaitintą keptuvę su ištirpintu sviestu. Pabarstykite kariu ir nuolat maišydami kepkite, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 2
Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Smulkiai supjaustykite kopūstus, pusžiedžiais supjaustykite agurkus, pomidorus ir svogūnus.
Žingsnis 3
Įdarą dėkite ant pitos, ne iki pat krašto. Sudėkite mėsą, svogūnus, korėjietiškas morkas. Patepkite kečupu, tada dėkite kopūstus, agurkus, pomidorus, majonezą ir sūrį. Suvyniokite pitą. Pašildykite mikrobangų krosnelėje arba apkepkite iš abiejų pusių ant sausos karštos keptuvės.
Kategorijos