Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-15

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis

Šavarma - tai kepta mėsa su įvairiomis daržovėmis, glaudžiai suvyniota į ploną armėnišką pitos duoną. Skanią ir sultingą naminę šaurmą su vištiena galima lengvai pasigaminti namuose. Įdarui reikės minimalaus kiekio turimų produktų, Pekino kopūstų, agurkų, pomidorų, korėjietiškų morkų, sūrio. Neįtikėtino pikantiško skonio šavarmos su vištiena skonio suteikia naminės korėjietiškos morkos.
Gaminimo laikas
140 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
169 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
10 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.84/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 1
Pirmasis žingsnis - paruošti namines korėjietiškas morkas. Nuluptas morkas sutarkuokite specialiai tam skirta tarka. Į tarkuotas morkas įberkite druskos ir prieskonių (juodųjų pipirų, kalendros ir pipirų mišinio), tada supilkite augalinį aliejų ir actą, viską gerai išmaišykite. Dėkite morkas į šaldytuvą 120 minučių.

Žingsnis 2

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 2
Atšildykite vištienos šlauneles, gerai nuplaukite, nuimkite viršutinę odą, marinuokite mėsą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, pagal skonį pridėkite kitų mėgstamų prieskonių. Tada kepkite vištieną 200C temperatūros orkaitėje 60 minučių.

Žingsnis 3

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 3
Paruoškite šavarmos padažą, sumaišydami kečupą ir majonezą. Nuplautus pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Pekino kopūsto lapus susmulkinkite plonais griežinėliais.

Žingsnis 4

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 4
Atskirkite išvirtą mėsą nuo kaulo, perkelkite ją ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite mažais gabalėliais. Visus būsimos šavarmos ingredientus padalykite į tiek lygių dalių, kiek bus paruoštų susuktų suktinukų.

Žingsnis 5

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 5
Pitos lakštą patepkite paruoštu padažu, gerai ištepkite jį ant pitos lakšto. Ant ištepto padažo sudėkite pjaustytus kopūstus, pjaustytus pomidorus ir agurkus.

Žingsnis 6

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 6
Tada sluoksniuokite smulkintą vištieną ir namines korėjietiškas morkas. Sudėkite įdarą į pitą taip: užlenkite viršų ir apačią, tada sandariai suvyniokite į pitą.

Žingsnis 7

Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis Žingsnis 7
Pastatykite keptuvę ant ugnies, leiskite jai įkaisti, bet nemaitinkite jos aliejumi. Įdėkite paruoštą šašarmą ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol pita taps traški.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos