Publikavimo data: 2024-10-15
Sultinga šavarma su naminėmis korėjietiškomis morkomis
Šavarma - tai kepta mėsa su įvairiomis daržovėmis, glaudžiai suvyniota į ploną armėnišką pitos duoną. Skanią ir sultingą naminę šaurmą su vištiena galima lengvai pasigaminti namuose. Įdarui reikės minimalaus kiekio turimų produktų, Pekino kopūstų, agurkų, pomidorų, korėjietiškų morkų, sūrio. Neįtikėtino pikantiško skonio šavarmos su vištiena skonio suteikia naminės korėjietiškos morkos.
Žingsnis 1
Pirmasis žingsnis - paruošti namines korėjietiškas morkas. Nuluptas morkas sutarkuokite specialiai tam skirta tarka. Į tarkuotas morkas įberkite druskos ir prieskonių (juodųjų pipirų, kalendros ir pipirų mišinio), tada supilkite augalinį aliejų ir actą, viską gerai išmaišykite. Dėkite morkas į šaldytuvą 120 minučių.
Žingsnis 2
Atšildykite vištienos šlauneles, gerai nuplaukite, nuimkite viršutinę odą, marinuokite mėsą, įberkite druskos ir maltų juodųjų pipirų, pagal skonį pridėkite kitų mėgstamų prieskonių. Tada kepkite vištieną 200C temperatūros orkaitėje 60 minučių.
Žingsnis 3
Paruoškite šavarmos padažą, sumaišydami kečupą ir majonezą. Nuplautus pomidorus ir agurkus supjaustykite plonais griežinėliais. Pekino kopūsto lapus susmulkinkite plonais griežinėliais.
Žingsnis 4
Atskirkite išvirtą mėsą nuo kaulo, perkelkite ją ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite mažais gabalėliais. Visus būsimos šavarmos ingredientus padalykite į tiek lygių dalių, kiek bus paruoštų susuktų suktinukų.
Žingsnis 5
Pitos lakštą patepkite paruoštu padažu, gerai ištepkite jį ant pitos lakšto. Ant ištepto padažo sudėkite pjaustytus kopūstus, pjaustytus pomidorus ir agurkus.
Žingsnis 6
Tada sluoksniuokite smulkintą vištieną ir namines korėjietiškas morkas. Sudėkite įdarą į pitą taip: užlenkite viršų ir apačią, tada sandariai suvyniokite į pitą.
Žingsnis 7
Pastatykite keptuvę ant ugnies, leiskite jai įkaisti, bet nemaitinkite jos aliejumi. Įdėkite paruoštą šašarmą ir kepkite ant didelės ugnies iš abiejų pusių, kol pita taps traški.
Kategorijos