Publikavimo data: 2024-10-12
Sultingas cukinijų troškinys su rūkyta dešra, sūriu ir žolelėmis
Cukinijų troškinys visada būna sultingas ir švelnios tekstūros. Šiuo atveju tai padaryti padeda sūris, kiaušiniai ir miltai. Pikantiškumo suteikia rūkytų dešrelių skonis. Nepaisant rūkytų dešrelių, patiekalas vis tiek neapkrautas riebalais ir angliavandeniais. Jį galima patiekti ir vakarienei, nes cukinijų, svogūnų ir pomidorų lengvumas nusvers dešros kaloringumą. Nepaisant tuzino ingredientų, troškinį nėra sunku paruošti. Jį gali gaminti ir vyresni vaikai, prižiūrimi suaugusiųjų, ir jis visada bus skanus.
Žingsnis 1
Sutarkuokite cukiniją stambia tarka. Po 5-10 minučių išspauskite sultis. Smulkiai supjaustykite žaliąjį svogūną, kubeliais supjaustykite dešrą ir sudėkite į cukiniją.
Žingsnis 2
Į cukinijas supilkite 2/3 tarkuoto sūrio, druskos, pipirų, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite. Suberkite miltus ir dar kartą išmaišykite.
Žingsnis 3
Ištepkite kepimo indą riebalais ir sudėkite į jį cukinijų mišinį. Pomidorus supjaustykite apskritais griežinėliais ir sudėkite ant cukinijų mišinio. Viršų apibarstykite likusiu sūriu ir aptepkite majonezu. Kepkite karštoje 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Po 20 minučių uždenkite kepinį folija, kad jis nepriliptų.
Kategorijos