Publikavimo data: 2025-08-17
Sultingi bulviniai blynai
Patiekalas gaunasi labai skanus, šiek tiek saldus. Draaniki būna kvapnūs ir minkšti. Salierai patiekalui suteikia ypatingo pikantiškumo ir naudingumo. Draniki su salierais yra apetitą žadinantis nuostabaus skonio patiekalas. Tai vieni skaniausių ir sveikiausių bulvių paplotėlių. Bulvių draniki yra paprasčiausias ir skaniausias patiekalas, kurį galima greitai paruošti pusryčiams. Draniki gali būti gaminami įvairiai. Kažkas juos ruošia su raugintais kopūstais arba grybais, prideda morkų, prieskoninių žolelių ir sūrio, o kažkas tik iš bulvių.
Žingsnis 1
Morkas nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite 0,5 valgomojo šaukšto augalinio aliejaus. Kepkite morkas ant vidutinės ugnies maišydami, kol suminkštės (5-7 min.).
Žingsnis 2
Nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite salierus stambia arba vidutinio stambumo tarka. Salierus sudėkite į gilų dubenį. Jei iš jų išsiskiria sulčių, nusausinkite jas arba išspauskite rankomis.
Žingsnis 3
Bulves nulupkite ir nuplaukite. Nuplautas bulves dar kartą nuplaukite vandenyje ir sutarkuokite. Nusausinkite nuo bulvių skysčio perteklių. Bulves, salierus ir morkas sumaišykite giliame dubenyje. Į paruoštą masę įmuškite žalią kiaušinį ir įberkite prieskonių. Suberkite miltus ir dar kartą viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 4
Į įkaitintą keptuvę šaukštu dėkite daržovių mišinio ir suformuokite blynelius. Daržovių blynelius kepkite ant vidutinės ugnies po 3-4 min. iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos