Publikavimo data: 2024-05-01
Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže
Mėsos kukuliai laikomi vienu iš Švedijos nacionalinių patiekalų. Pagal mūsų receptą paruoškite sultingus mėsos kukulius pomidorų padaže. Galite naudoti bet kokį mėsos ar paukštienos įdarą. Kaip garnyrą rekomenduojame virti spagečius.
Žingsnis 1
Paruoškite mėsos kukulius. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, pusę petražolių, 3 česnako skilteles, džiūvėsėlius ir pieną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir iš jų suformuokite vidutinio dydžio mėsos kukulius. Sudėkite mėsos kukulius į formą ir įdėkite juos į šaldiklį 5-10 minučių.
Žingsnis 2
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite kotletukus po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos, tada perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
Žingsnis 3
Toje pačioje keptuvėje 3-5 min. pakepinkite susmulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles, kol taps permatomi, tada sudėkite pomidorų tyrę ir vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir likusiomis petražolėmis ir 20 min. troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies.
Žingsnis 4
Grąžinkite mėsos kukulius į padažą ir troškinkite dar 30 minučių.
Kategorijos