Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Sultingi mėsos kukuliai pomidorų padaže

Mėsos kukuliai laikomi vienu iš Švedijos nacionalinių patiekalų. Pagal mūsų receptą paruoškite sultingus mėsos kukulius pomidorų padaže. Galite naudoti bet kokį mėsos ar paukštienos įdarą. Kaip garnyrą rekomenduojame virti spagečius.
Gaminimo laikas
90 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
8 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Glitimo turintys grūdai, Maisto priedai, Kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Paruoškite mėsos kukulius. Dubenyje sumaišykite maltą mėsą, kiaušinius, pusę petražolių, 3 česnako skilteles, džiūvėsėlius ir pieną. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir iš jų suformuokite vidutinio dydžio mėsos kukulius. Sudėkite mėsos kukulius į formą ir įdėkite juos į šaldiklį 5-10 minučių.

Žingsnis 2

Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite kotletukus po 7-10 minučių iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos, tada perkelkite juos ant popierinio rankšluosčio, kad pasišalintų riebalų perteklius.

Žingsnis 3

Toje pačioje keptuvėje 3-5 min. pakepinkite susmulkintą svogūną ir 2 česnako skilteles, kol taps permatomi, tada sudėkite pomidorų tyrę ir vyną. Pagardinkite druska, pipirais ir likusiomis petražolėmis ir 20 min. troškinkite po dangčiu ant vidutinės ugnies.

Žingsnis 4

Grąžinkite mėsos kukulius į padažą ir troškinkite dar 30 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos