Publikavimo data: 2024-04-05
Suomiška kreminė sriuba
Jei parduotuvėje pamatysite raudonos žuvies sriubos rinkinį, nedvejodami jį pasiimkite, nes namuose iš jo galėsite pasigaminti švelnią kreminę sriubą. Ją galite pasigaminti tirštesnę, pridėję ryžių ir daugiau daržovių, arba pasigaminti labai lengvą sultinį. Visų ingredientų rasite bet kurioje virtuvėje. Pradžiuginkite save ir savo artimuosius neįprasta vakariene!
Žingsnis 1
Žuvį užpilkite šaltu vandeniu, įberkite druskos ir prieskonių.
Žingsnis 2
Kai vanduo užvirs, virkite sultinį dar 25 minutes. Nuo vandens paviršiaus nugriebkite putas, kai jos pasirodo.
Žingsnis 3
Kol sultinys verda, nulupkite ir sutarkuokite morkas.
Žingsnis 4
Nulupkite ir smulkiai supjaustykite svogūną.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir sudėkite į ją griežinėliais supjaustytus svogūnus.
Žingsnis 6
Kepkite svogūnus, kol įgaus auksinę spalvą.
Žingsnis 7
Į svogūnus sudėkite morkas ir kepkite dar kelias minutes.
Žingsnis 8
Bulves nulupkite ir supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 9
Kai sultinys užvirs, žuvį sudėkite į atskirą dubenį, kad atvėstų.
Žingsnis 10
Sultinį perkoškite ir įpilkite į jį vandens, kol jo kiekis pasieks 1 litrą. Grįžkite sultinį ant ugnies.
Žingsnis 11
Kai sultinys užvirs, sudėkite bulves.
Žingsnis 12
Kai bulvės beveik visiškai išvirs, sudėkite pakepintus svogūnus ir morkas ir palikite kelias minutes troškintis.
Žingsnis 13
Jei žuvis jau atvėsusi, atsargiai ją išardykite. Žiūrėkite, kad į sriubą nepatektų smulkių kaulų.
Žingsnis 14
Į sriubą sudėkite žuvies mėsą ir išjunkite ugnį. Prieš patiekdami sriubą, leiskite jai šiek tiek pritraukti.
Kategorijos