Publikavimo data: 2024-06-23
Suomiška kreminė sriuba su lašiša
Lohickeitto - grietinėlės sriuba su lašiša - yra bene garsiausias suomių patiekalas pasaulyje, patiekiamas visuose šalies restoranuose. Švelnaus grietinėlės skonio ir ryškaus jūros vandens atspalvio lašišos harmonijos neįmanoma atkurti jokiais kitais produktais. Šią neįprastą skonių pusiausvyrą palaiko porai, kurie puikiai dera ir su žuvimi, ir su grietinėle. Dėl bulvių sriuba yra labai soti ir nepakeičiama šaltą šiaurietišką rudenį ar žiemą.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti sriubą. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite porus, kol suminkštės. Į puodą supilkite vandenį, užvirinkite, į vandenį sudėkite pakepintus svogūnus ir lauro lapą. Vandenį dar kartą užvirinkite, sudėkite bulves ir virkite apie 20 minučių.
Žingsnis 2
Sudėkite žuvį. Lašišos gabalėlius sudėkite į sriubą su beveik išvirtomis bulvėmis, pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar 5 minutes. Tuo tarpu sumaišykite krakmolą su 1 valgomuoju šaukštu vandens, maišykite, kol krakmolas ištirps.
Žingsnis 3
Išvirkite sriubą. Į sriubą supilkite krakmolo ir vandens mišinį bei grietinėlę. Virkite dar kelias minutes, kol sriuba sutirštės. Įdėkite sviestą ir nukelkite sriubą nuo ugnies.
Kategorijos