Publikavimo data: 2024-05-25
Suomiška lašišos sriuba su grietinėle
"Lohikeitto" yra šventinė tradicinės suomiškos žuvies sriubos "Kalakeitto", kuri verdama iš pieno, versija. Šventiniame recepte vietoj jos naudojama grietinėlė ir raudona žuvis. Sriuboje mažai kalorijų, o raudonojoje žuvyje esantys sveikieji riebalai ilgam suteikia sotumo jausmą. Suomijoje sriuba nevalgoma, kol nepraėjo 24 valandos po jos virimo, kad ji gerai išbrinktų.
Žingsnis 1
Apkepkite svogūną. Sviestą ir svogūnus sudėkite į puodą. Maišydami kepkite svogūnus 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Į svogūnus sudėkite bulves ir lauro lapą. Viską užpilkite vandeniu ir druska. Užvirinkite sultinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.
Žingsnis 3
Žuvį išvirkite sultinyje. Žuvį sudėkite į puodą. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos. Pagardinkite patiekalą pipirais.
Kategorijos