Suomiška lašišos sriuba su grietinėle pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Suomiška lašišos sriuba su grietinėle

"Lohikeitto" yra šventinė tradicinės suomiškos žuvies sriubos "Kalakeitto", kuri verdama iš pieno, versija. Šventiniame recepte vietoj jos naudojama grietinėlė ir raudona žuvis. Sriuboje mažai kalorijų, o raudonojoje žuvyje esantys sveikieji riebalai ilgam suteikia sotumo jausmą. Suomijoje sriuba nevalgoma, kol nepraėjo 24 valandos po jos virimo, kad ji gerai išbrinktų.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
175 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.97/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Suomiška lašišos sriuba su grietinėle Žingsnis 1
Apkepkite svogūną. Sviestą ir svogūnus sudėkite į puodą. Maišydami kepkite svogūnus 5 minutes.

Žingsnis 2

Suomiška lašišos sriuba su grietinėle Žingsnis 2
Paruoškite atsargas. Į svogūnus sudėkite bulves ir lauro lapą. Viską užpilkite vandeniu ir druska. Užvirinkite sultinį. Uždenkite dangčiu ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies.

Žingsnis 3

Suomiška lašišos sriuba su grietinėle Žingsnis 3
Žuvį išvirkite sultinyje. Žuvį sudėkite į puodą. Supilkite grietinėlę, užvirinkite ir virkite dar 5 minutes. Jei reikia, įberkite šiek tiek daugiau druskos. Pagardinkite patiekalą pipirais.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos