Publikavimo data: 2024-05-01
Suomiška lašišos sriuba su grietinėle "Lohikeitto"
Lohickeitto žuvies sriuba yra klasikinis suomių virtuvės patiekalas. Lohi suomiškai reiškia "lašiša". Suomijoje mėgstamos tirštos sriubos su daug žuvies. Dažniausiai ji verdama iš upėtakio arba lašišos, tačiau galima naudoti ir kitų rūšių lašišą. Pagrindinis skirtumas tarp "Lohikeitto" ir rusiškos uha yra tas, kad į receptą būtinai įeina grietinėlė. Pagaminti patiekalą gana paprasta - tereikia pasirinkti šviežią žuvį. Galite naudoti bet kokias jos dalis: skerdeną, galvą, uodegą, nugarkaulį.
Žingsnis 1
Išvirkite sultinį. Į puodą sudėkite žuvį, svogūnus, 1 morką, porus, lauro lapą, pipirų žirnelius. Užpilkite vandeniu, įberkite druskos, pastatykite ant vidutinės ugnies. Užvirus įdėkite 2-3 bulves, jas galima perpjauti per pusę. Po 20 minučių išjunkite ugnį, sultinį perkoškite ir bulves sutrinkite.
Žingsnis 2
Paruoškite kepinius. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą, sudėkite tarkuotas morkas ir griežinėliais pjaustytus porus ir kepkite, kol jie taps auksiniai (7-8 min.).
Žingsnis 3
Išvirkite sriubos pagrindą. Supilkite perkoštą sultinį į puodą ant vidutinės ugnies ir užvirinkite. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytas bulves ir čiobrelio šakelę. Kai bulvių sultinys užvirs, sudėkite žuvies gabalėlius ir virkite 15-20 minučių.
Žingsnis 4
Paruoškite kremo pagrindą. Giliame dubenyje sumaišykite bulvių košę, kepsnius ir grietinėlę.
Žingsnis 5
Sudėkite pagrindus ir baigkite virti sriubą. Sudėkite grietinėlę ir daržoves į sriubos puodą, išmaišykite, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 2-3 minutes.
Kategorijos