Suomių ausis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Suomių ausis

Suomiška sriuba, arba kalakeitto (pažodžiui "žuvies sriuba"), yra Karelijos ir Suomijos nacionalinis patiekalas. Ji taip pat vadinama "pieno sriuba", o gaminama su lašiša - lokhikeitto. Suomiška sriuba gaminama iš raudonos žuvies ir tradiciškai su grietinėle. Tokiame recepte būtinai turi būti porų ir krapų. Būdinga detalė, skirianti kalakeitto nuo kitų panašių sriubų, yra ta, kad į sriubą supiltas pienas arba grietinėlė visada sutirštinami miltais. Suomiškos sriubos su grietinėle receptą paruošite greitai ir lengvai!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Suomių ausis Žingsnis 1
Sudėkite bulves į puodą, užpilkite litru vandens, įberkite druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Tada sudėkite porus. Virkite apie 5-10 minučių. Priklauso nuo bulvių veislės. Paragaukite, jos turėtų būti šiek tiek neišvirusios.

Žingsnis 2

Suomių ausis Žingsnis 2
Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, sudėkite filė į puodą. Pjaustytai raudonajai žuviai daug laiko nereikia, užtenka 7-10 minučių, kitaip ji išvirs.

Žingsnis 3

Suomių ausis Žingsnis 3
Praėjus 3 minutėms nuo žuvies virimo pradžios, į sriubą įberkite pipirų ir sviesto. Tada supilkite grietinėlę. Geriau, jei ji bus kambario temperatūros. Gerai išmaišykite. Atsargiai supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Užvirinkite sriubą ir palikite 2-3 minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos