Suomių ausis pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-29

Suomių ausis

Suomiška sriuba, arba kalakeitto (pažodžiui "žuvies sriuba"), yra Karelijos ir Suomijos nacionalinis patiekalas. Ji taip pat vadinama "pieno sriuba", o gaminama su lašiša - lokhikeitto. Suomiška sriuba gaminama iš raudonos žuvies ir tradiciškai su grietinėle. Tokiame recepte būtinai turi būti porų ir krapų. Būdinga detalė, skirianti kalakeitto nuo kitų panašių sriubų, yra ta, kad į sriubą supiltas pienas arba grietinėlė visada sutirštinami miltais. Suomiškos sriubos su grietinėle receptą paruošite greitai ir lengvai!
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
60 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
4 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, žuvis
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)

Žingsnis 1

Suomių ausis Žingsnis 1
Sudėkite bulves į puodą, užpilkite litru vandens, įberkite druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Tada sudėkite porus. Virkite apie 5-10 minučių. Priklauso nuo bulvių veislės. Paragaukite, jos turėtų būti šiek tiek neišvirusios.

Žingsnis 2

Suomių ausis Žingsnis 2
Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, sudėkite filė į puodą. Pjaustytai raudonajai žuviai daug laiko nereikia, užtenka 7-10 minučių, kitaip ji išvirs.

Žingsnis 3

Suomių ausis Žingsnis 3
Praėjus 3 minutėms nuo žuvies virimo pradžios, į sriubą įberkite pipirų ir sviesto. Tada supilkite grietinėlę. Geriau, jei ji bus kambario temperatūros. Gerai išmaišykite. Atsargiai supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Užvirinkite sriubą ir palikite 2-3 minutes pastovėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
pirmieji patiekalai, žuvies sriubos, sriubos, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, bulvių sezonas, česnakų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga, kreminės sriubos, vakarienė su bulvėmis

Kategorijos