Publikavimo data: 2024-03-29
Suomių ausis
Suomiška sriuba, arba kalakeitto (pažodžiui "žuvies sriuba"), yra Karelijos ir Suomijos nacionalinis patiekalas. Ji taip pat vadinama "pieno sriuba", o gaminama su lašiša - lokhikeitto. Suomiška sriuba gaminama iš raudonos žuvies ir tradiciškai su grietinėle. Tokiame recepte būtinai turi būti porų ir krapų. Būdinga detalė, skirianti kalakeitto nuo kitų panašių sriubų, yra ta, kad į sriubą supiltas pienas arba grietinėlė visada sutirštinami miltais. Suomiškos sriubos su grietinėle receptą paruošite greitai ir lengvai!
Žingsnis 1
Sudėkite bulves į puodą, užpilkite litru vandens, įberkite druskos ir virkite ant vidutinės ugnies 2-3 minutes. Tada sudėkite porus. Virkite apie 5-10 minučių. Priklauso nuo bulvių veislės. Paragaukite, jos turėtų būti šiek tiek neišvirusios.
Žingsnis 2
Likus 5 minutėms iki bulvių paruošimo, sudėkite filė į puodą. Pjaustytai raudonajai žuviai daug laiko nereikia, užtenka 7-10 minučių, kitaip ji išvirs.
Žingsnis 3
Praėjus 3 minutėms nuo žuvies virimo pradžios, į sriubą įberkite pipirų ir sviesto. Tada supilkite grietinėlę. Geriau, jei ji bus kambario temperatūros. Gerai išmaišykite. Atsargiai supilkite miltus ir vėl gerai išmaišykite. Užvirinkite sriubą ir palikite 2-3 minutes pastovėti.
Kategorijos