Švelni moliūgų tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Švelni moliūgų tyrės sriuba

Moliūgas yra seniausia Centrinės Amerikos daržovė. Jis kilęs iš Meksikos, kur buvo auginamas maždaug prieš penkis tūkstančius metų. Moliūgo minkštimas labai naudingas, jame yra daug kartų daugiau karotino nei morkose, o karotinas, kaip žinoma, patekęs į organizmą virsta vitaminu A, kuris teigiamai veikia regėjimą. Be tokio naudingo moliūgo, į šį receptą įeina vištiena, svogūnai, sūris ir morkos, kurie kartu yra labai gera vitaminų, baltymų ir mikroelementų pasiūla organizmui.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
154 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.19/5 (16 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelni moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant silpnos ugnies apkepkite moliūgą, svogūną ir morkas. Nuolat maišydami kepkite 15 minučių. Sudėkite lydytą sūrį ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Švelni moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 2
Supilkite į keptuvę mėsos sultinį ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių.

Žingsnis 3

Švelni moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 3
Moliūgą, svogūną ir morką susmulkinkite panardinamuoju trintuvu. Pagal skonį įberkite prieskonių. Jei neturite blenderio, galite naudoti trintuvą.

Žingsnis 4

Švelni moliūgų tyrės sriuba Žingsnis 4
Supjaustykite kepinį plonais griežinėliais ir iš vienos pusės apkepkite sausoje keptuvėje. Tada apverskite ir ant viršaus uždėkite sūrio gabalėlį. Jei turite skrudintuvą, galite jį naudoti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos