Publikavimo data: 2024-06-09
Švelni moliūgų tyrės sriuba
Moliūgas yra seniausia Centrinės Amerikos daržovė. Jis kilęs iš Meksikos, kur buvo auginamas maždaug prieš penkis tūkstančius metų. Moliūgo minkštimas labai naudingas, jame yra daug kartų daugiau karotino nei morkose, o karotinas, kaip žinoma, patekęs į organizmą virsta vitaminu A, kuris teigiamai veikia regėjimą. Be tokio naudingo moliūgo, į šį receptą įeina vištiena, svogūnai, sūris ir morkos, kurie kartu yra labai gera vitaminų, baltymų ir mikroelementų pasiūla organizmui.
Žingsnis 1
Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir ant silpnos ugnies apkepkite moliūgą, svogūną ir morkas. Nuolat maišydami kepkite 15 minučių. Sudėkite lydytą sūrį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Supilkite į keptuvę mėsos sultinį ir užvirinkite. Tada sumažinkite ugnį, uždenkite dangčiu ir virkite 30 minučių.
Žingsnis 3
Moliūgą, svogūną ir morką susmulkinkite panardinamuoju trintuvu. Pagal skonį įberkite prieskonių. Jei neturite blenderio, galite naudoti trintuvą.
Žingsnis 4
Supjaustykite kepinį plonais griežinėliais ir iš vienos pusės apkepkite sausoje keptuvėje. Tada apverskite ir ant viršaus uždėkite sūrio gabalėlį. Jei turite skrudintuvą, galite jį naudoti.
Kategorijos