Publikavimo data: 2025-08-20
Švelnios salotos "Saulėta"
Salotos pradėtos ruošti dar senovės Romoje. Tuo metu jas sudarė paprastos lapinės daržovės ir kelios žolelės. Tačiau jau tada buvo įprasta jas gardinti medumi arba actu. XIX a. salotos tapo įdomesnės ir sudėtingesnės sudėties. Jose imta naudoti paukštieną ir žuvį. Būtent dėl naujos sudėties salotos pradėtos laikyti savarankišku patiekalu. Šiandien yra daugybė įvairių salotų, kurios yra neatsiejama kiekvieno šventinio stalo dalis.
Žingsnis 1
Salotas išdėliokite sluoksniais: vištienos filė, morkos, apelsinas, sūris, kiaušiniai, smulkinti traškučiai. Visus sluoksnius, išskyrus paskutinį, patepkite majonezu.
Žingsnis 2
Išdėliokite sveikus traškučius lėkštėje aplink salotas ir padėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.
Kategorijos