Švelnios salotos "Saulėta" pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Švelnios salotos "Saulėta"

Salotos pradėtos ruošti dar senovės Romoje. Tuo metu jas sudarė paprastos lapinės daržovės ir kelios žolelės. Tačiau jau tada buvo įprasta jas gardinti medumi arba actu. XIX a. salotos tapo įdomesnės ir sudėtingesnės sudėties. Jose imta naudoti paukštieną ir žuvį. Būtent dėl naujos sudėties salotos pradėtos laikyti savarankišku patiekalu. Šiandien yra daugybė įvairių salotų, kurios yra neatsiejama kiekvieno šventinio stalo dalis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
288 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
23 g
Angliavandeniai
12 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.6/5 (20 bal.)

Žingsnis 1

Švelnios salotos "Saulėta" Žingsnis 1
Salotas išdėliokite sluoksniais: vištienos filė, morkos, apelsinas, sūris, kiaušiniai, smulkinti traškučiai. Visus sluoksnius, išskyrus paskutinį, patepkite majonezu.

Žingsnis 2

Švelnios salotos "Saulėta" Žingsnis 2
Išdėliokite sveikus traškučius lėkštėje aplink salotas ir padėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
garnyrai, salotos, mėsos salotos, paukštienos salotos, vištienos salotos, įspūdingas receptas, egzotika, paprasta, yra bendrų alergenų, vakarienė, česnakų sezonas, ananasų salotos, receptų knyga, salotos su kiaušiniu, salotos su konservuotais ananasais, salotos su majonezu, salotos su česnaku

Kategorijos