Publikavimo data: 2024-06-09
Švelnios salotos su jautienos liežuviu
Salotos su jautienos liežuviu būna švelnios, o agurkai ir petražolės joms suteikia gaivumo. Jautienos liežuvyje yra daug baltymų ir geležies. Mitybos specialistai aktyviai rekomenduoja jį įtraukti į vaikų, nėščiųjų, sergančiųjų anemija ar po operacijų mitybos racioną. Jame yra daug B grupės vitaminų. Ypač daug vitamino B12, kuris padeda reguliuoti angliavandenių ir riebalų apykaitą. Taigi tiems, kurie stebi figūrą, šis produktas labai naudingas. O salotos su juo gaunasi naudingos ir skanios.
Žingsnis 1
Nuplautą jautienos liežuvį 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Tada išvirkite jį šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virkite liežuvį ant silpnos ugnies 2 valandas.
Žingsnis 2
Leiskite išvirtam liežuviui atvėsti. Nulupkite odą ir supjaustykite mažais griežinėliais. Agurkus supjaustykite maždaug dviejų centimetrų ilgio griežinėliais. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Petražoles smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Atskirame inde sumaišykite jautienos liežuvį, agurkus, kiaušinius ir petražoles. Padažui sumaišykite majonezą, garstyčias, druską ir pipirus. Padažą įmaišykite į salotas.
Kategorijos