Švelnios salotos su jautienos liežuviu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-09

Švelnios salotos su jautienos liežuviu

Salotos su jautienos liežuviu būna švelnios, o agurkai ir petražolės joms suteikia gaivumo. Jautienos liežuvyje yra daug baltymų ir geležies. Mitybos specialistai aktyviai rekomenduoja jį įtraukti į vaikų, nėščiųjų, sergančiųjų anemija ar po operacijų mitybos racioną. Jame yra daug B grupės vitaminų. Ypač daug vitamino B12, kuris padeda reguliuoti angliavandenių ir riebalų apykaitą. Taigi tiems, kurie stebi figūrą, šis produktas labai naudingas. O salotos su juo gaunasi naudingos ir skanios.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
163 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.92/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Švelnios salotos su jautienos liežuviu Žingsnis 1
Nuplautą jautienos liežuvį 30 minučių pamirkykite šaltame vandenyje. Tada išvirkite jį šiek tiek pasūdytame vandenyje. Virkite liežuvį ant silpnos ugnies 2 valandas.

Žingsnis 2

Švelnios salotos su jautienos liežuviu Žingsnis 2
Leiskite išvirtam liežuviui atvėsti. Nulupkite odą ir supjaustykite mažais griežinėliais. Agurkus supjaustykite maždaug dviejų centimetrų ilgio griežinėliais. Kietai virtus kiaušinius nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Petražoles smulkiai supjaustykite.

Žingsnis 3

Švelnios salotos su jautienos liežuviu Žingsnis 3
Sudėkite salotas. Atskirame inde sumaišykite jautienos liežuvį, agurkus, kiaušinius ir petražoles. Padažui sumaišykite majonezą, garstyčias, druską ir pipirus. Padažą įmaišykite į salotas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos