Publikavimo data: 2024-10-21
Švelnios vištienos salotos su sūriu ir kiaušiniais
Augančių vaikų organizmui, sportininkams ir visiems, kurie rūpinasi, kad mityboje būtų pakankamai baltymų, kartais sunku nuolat valgyti monotoniškus patiekalus iš vištienos krūtinėlės, kurioje yra mažai riebalų ir kuri ne visada būna sultinga ir švelni. Tuomet įvairios salotos iš vištienos filė, pridėjus prieskonių ir majonezo, kurios sausai vištienos krūtinėlei suteiks sultingumo ir apetito. O jei į salotas įdėsite virtų kiaušinių ir sūrio - baltymų kiekis porcijoje bus dar didesnis, o salotų skonis taps įvairiapusiškesnis. Vištienos kiaušiniai racioną papildys naudingu lecitinu, o sūris - kaulams ir dantims būtinu kalciu.
Žingsnis 1
Pirmiausia išvirkite vištienos filė. Nedideliame puode ant viryklės užvirkite apie 1 litrą vandens, sudėkite mėsą (galite tai daryti ir su oda), pasūdykite ir virkite 30 minučių. Išimkite mėsą iš vandens ir leiskite jai visiškai atvėsti. Tada supjaustykite nedideliais kubeliais.
Žingsnis 2
Kol vištienos filė verda, išvirkite kietai virtus kiaušinius. Įdėkite juos į šaltą vandenį, leiskite vandeniui užvirti ir virkite ant silpnos ugnies 8-10 minučių. Kiaušinius atvėsinkite šaltame vandenyje, nulupkite lukštus ir supjaustykite tokio pat dydžio kubeliais kaip vištienos filė.
Žingsnis 3
Kol vištienos filė ir kiaušiniai verda, marinuokite svogūnus. Supjaustykite jį nedideliais kubeliais, sudėkite į nedidelį dubenėlį, pabarstykite druska (galite įberti žiupsnelį cukraus), supilkite actą ir 1 valgomąjį šaukštą šalto virinto vandens, išmaišykite. Palikite marinuotis apie 15-20 minučių, tada marinatą nusausinkite.
Žingsnis 4
Sudėkite visus ingredientus į gilų dubenį: vištieną, kiaušinius, svogūnus, česnakus ir ¾ sūrio (likusiu sūriu papuošite salotas). Viską gerai išmaišykite, pagal skonį įpilkite majonezo, druskos ir pipirų.
Kategorijos