Publikavimo data: 2024-05-26
Švelnūs blyneliai
Švelnūs blyneliai - puiki pusryčių išeitis. Ploni, sultingi, su mėsos kumpio skoniu ir kietojo sūrio natomis. Pirmą kartą draniki paminėti daugiau nei prieš du šimtmečius Baltarusijoje, jie tradiciškai buvo gaminami pusryčiams. Trintuvė atsirado gerokai vėliau, todėl bulvės buvo "tarkuojamos" ant smailios lentelės, iš čia ir kilo pavadinimas - draaniki. Dabar tai mėgstamas patiekalas daugelyje šalių.
Žingsnis 1
Sūrį, svogūną ir bulves sutarkuokite smulkia tarka. Supjaustykite kumpį nedideliais šiaudeliais. Sumaišykite ingredientus giliame dubenyje, įmuškite kiaušinį, įberkite druskos ir pipirų. Supilkite miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Šaukštu formuokite plonus blynelius. Kepkite blynelius ant silpnos ugnies po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Iškeptus blynus sudėkite į keptuvę, įpilkite 50 g vandens ir troškinkite po dangčiu, kol vanduo išgaruos.
Kategorijos