Publikavimo data: 2024-10-12
Švelnus cukinijų troškinys kiaušinių ir grietinės įdare
Deja, kukli cukinija nėra mėgstamiausia daržovė, tačiau labai nepelnytai. Joje gausu vitaminų B1 ir B2, kalio, o 100 g - 17 proc. svarbaus vitamino C paros normos. Ir patiekalai iš jos gaunasi labai švelnūs, svarbiausia žinoti, ką į juos dėti, kad neutralaus skonio cukinija "atsivertų". Šiame troškinyje viskas paprasta, bet teisinga skonio prasme. Išmokti jį gaminti nesudėtinga, bet tada cukinija išeis iš šešėlio ir suteiks džiaugsmo nuo valgymo, ypač tiems, kurie yra sveiko maisto gerbėjai.
Žingsnis 1
Keptuvėje pakepinkite smulkintą svogūną, tada sudėkite maltą kiaulieną. Pagardinkite druska, pipirais, pomidorais ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Sutarkuokite cukinijas ir jas pasūdykite. Po truputį išspauskite sultis. Dubenyje sumaišykite kiaušinius ir grietinę, mišinį pasūdykite.
Žingsnis 3
Pusę cukinijų sudėkite į aliejumi pateptą formą. Ant viršaus užberkite maltos mėsos ir uždenkite likusiomis cukinijomis. Tada išdėliokite apskritimais supjaustytus pomidorus ir užpilkite juos kiaušinių ir grietinės įdaru. Pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes.
Kategorijos