Publikavimo data: 2025-08-17
Švelnus moliūgų troškinys
Moliūgų ir morkų troškinys gaunasi labai minkštas, kvapnus, sodrios oranžinės spalvos. Moliūgus mėgsta ne visi, ypač vaikai. Tačiau jei paruošite moliūgų apkepą, kuris savo skoniu primins suflė, tik bus daug sveikesnis, vaikai net nesupras, kad deserte yra moliūgų. Jie valgys jį su malonumu. Patiekite apkepą pusryčiams su bet kokiu gėrimu arba su saldžia uogiene. Šiuo desertu galite mėgautis ne tik namuose, bet ir svečiuose, pasiimti į darbą kaip užkandį ir valgyti prieš miegą vietoj vakarienės.
Žingsnis 1
Atidarykite kefyro pakuotę, supilkite į gilų dubenį ir suberkite manų kruopas. Išmaišykite ir palikite 30 minučių pastovėti. Uždenkite dangčiu.
Žingsnis 2
Morkas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais. Moliūgą nulupkite nuo viršutinės odelės, išimkite sėklas ir supjaustykite gabalėliais.
Žingsnis 3
Supjaustytas daržoves sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite vandeniu ir virkite 15 minučių. Kai daržovės suminkštės, nukelkite nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu.
Žingsnis 4
Į išbrinkusias manų kruopas suberkite prieskonius ir medų. Mišinį pagardinkite daržovių tyre. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.
Žingsnis 5
Kepimo formą ištepkite aliejumi arba išklokite pergamentu. Supilkite paruoštą tešlą į formą ir siųskite kepti į 180 laipsnių orkaitę 40 minučių. Paruoštą kepinį atvėsinkite.
Kategorijos