Publikavimo data: 2025-08-19
Švelnus triušienos frikasė vyno padaže
Fricassee išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "įvairūs dalykai". Jis gaminamas iš minkštos veršienos, vištienos arba triušienos su kaulais. Šiandieniniam patiekalui pagrindinis ingredientas - triušiena - pasirinktas dėl daugelio priežasčių. Triušiena laikoma dietiniu produktu, kuriame gausu baltymų, bet mažai riebalų ir cholesterolio. Jis labai rekomenduojamas žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ir kepenų ligomis. Be kita ko, triušiena taip pat yra labai skani. Ryškus to pavyzdys - švelnaus triušienos frikaso vyno padaže receptas.
Žingsnis 1
Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite mėsą iki auksinės spalvos ir atidėkite į šalį. Vietoj triušienos į keptuvę sudėkite kepti svogūnus. Tada į svogūnus supilkite vyną ir kelias minutes patroškinkite.
Žingsnis 2
Svogūnams apkepus, sudėkite garstyčias, druską, visus prieskonius ir vandenį. Grąžinkite mėsą į keptuvę ir toliau troškinkite, kol išvirs, 40-45 minutes.
Žingsnis 3
Nusausinkite virtą triušieną ir į keptuvėje likusį padažą supilkite grietinėlę bei porą minučių pavirkite. Į grietinėlės padažą grąžinkite triušieną.
Kategorijos