Švelnus triušienos frikasė vyno padaže pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Švelnus triušienos frikasė vyno padaže

Fricassee išvertus iš prancūzų kalbos reiškia "įvairūs dalykai". Jis gaminamas iš minkštos veršienos, vištienos arba triušienos su kaulais. Šiandieniniam patiekalui pagrindinis ingredientas - triušiena - pasirinktas dėl daugelio priežasčių. Triušiena laikoma dietiniu produktu, kuriame gausu baltymų, bet mažai riebalų ir cholesterolio. Jis labai rekomenduojamas žmonėms, sergantiems virškinamojo trakto ir kepenų ligomis. Be kita ko, triušiena taip pat yra labai skani. Ryškus to pavyzdys - švelnaus triušienos frikaso vyno padaže receptas.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
25 min.
Kalorijos
188 kcal.
Baltymai
15 g
Riebalai
13 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Švelnus triušienos frikasė vyno padaže Žingsnis 1
Gerai įkaitintoje keptuvėje apkepkite mėsą iki auksinės spalvos ir atidėkite į šalį. Vietoj triušienos į keptuvę sudėkite kepti svogūnus. Tada į svogūnus supilkite vyną ir kelias minutes patroškinkite.

Žingsnis 2

Švelnus triušienos frikasė vyno padaže Žingsnis 2
Svogūnams apkepus, sudėkite garstyčias, druską, visus prieskonius ir vandenį. Grąžinkite mėsą į keptuvę ir toliau troškinkite, kol išvirs, 40-45 minutes.

Žingsnis 3

Švelnus triušienos frikasė vyno padaže Žingsnis 3
Nusausinkite virtą triušieną ir į keptuvėje likusį padažą supilkite grietinėlę bei porą minučių pavirkite. Į grietinėlės padažą grąžinkite triušieną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji kursai, mėsos patiekalai, vištienos patiekalai, grybų patiekalai, paprastai, yra bendrų alergenų., pietūs, vakarienė, grybų sezonas, jūsų receptai, Naujųjų metų išvakarių šventė, fricassee, receptų knyga

Kategorijos