Publikavimo data: 2024-06-16
Šventinės salotos su ananasais, vištiena ir grybais
Ananasas yra labai skanus ir sveikas vaisius, nors moksliniu požiūriu jį teisingiau vadinti uoga. Ananasuose yra kalio, magnio, kalcio, geležies, fosforo, vario, vitaminų A, B1, B2, B3, B6, B9, C, E, PP. Ananasus galima valgyti šviežius, dėti į saldžius kepinius ir gėrimus, originalius ir mėsos patiekalus su jais. Ananasai puikiai dera salotose su balta virta mėsa, marinuotais grybais, virtais kiaušiniais. Originalus šių produktų ir saldžiarūgščio ananasų minkštimo derinys šiose salotose patiks skanių ir neįprastų salotų mėgėjams.
Žingsnis 1
Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį keptuvėje, kol lengvai apskrus. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, sudėkite prie svogūnų ir pakepinkite 3-5 min.
Žingsnis 2
Kiaušinius išvirkite kietai ir atvėsinkite. Kad sutaupytumėte laiko, tai galite padaryti iš anksto. Kiaušinių nevirkite ilgiau nei 10 minučių, kitaip trynys taps negražios mėlynos spalvos. Kiaušinius supjaustykite peiliu, o kietąjį sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Į supjaustytus kiaušinius ir sūrį įpilkite 2 valgomuosius šaukštus majonezo ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Vištienos krūtinėlę 10-15 min. virkite verdančiame vandenyje, atvėsinkite ir supjaustykite nedideliais gabalėliais. Tada vištienos krūtinėlės gabaliukus sumaišykite su 2 valgomaisiais šaukštais majonezo, druska, pipirais ir išmaišykite.
Žingsnis 4
Riešutus susmulkinkite trintuvu, palikdami 30 g sveikų branduolių papuošimui. Šioms salotoms labai tinka graikiniai riešutai, bet tinka ir anakardžiai, migdolai bei kedro riešutai.
Žingsnis 5
Sudėkite salotas sluoksniais į paruoštą lėkštę. Pirmas sluoksnis - kepti grybai su svogūnais, antras sluoksnis - vištienos filė, trečias sluoksnis - gabalėliais supjaustyti ananasai, ketvirtas sluoksnis - kiaušiniai ir sūris.
Žingsnis 6
Apibarstykite salotų viršų ir iš visų pusių maltais riešutais ir pagal pageidavimą papuoškite branduoliais. Tai suteiks salotoms šventišką išvaizdą.
Kategorijos