Publikavimo data: 2025-08-18
Šventinės salotos su vištiena ir ananasais
Yra daugybė įvairių salotų iš vištienos, tačiau sėkmingiausiomis galima laikyti salotas su vištiena ir ananasais. Salotos išdėstomos sluoksniais, todėl atrodo labai šventiškai. Ruošiant patogiau imti jau supjaustytus griežinėliais ananasus, konservuotus skardinėse. Gabalėlius reikia atsargiai atskirti nuo sirupo ir šiek tiek išspausti iš likusio skysčio. Kad ingredientai įsigertų, prieš patiekiant salotas porą valandų reikia palaikyti šaldytuve.
Žingsnis 1
Paruoškite salotoms skirtus ingredientus. Susmulkinkite svogūną. Druska, pipirai. Užpilkite actu ir verdančiu vandeniu, palikite marinuotis 15 minučių. Kiaušinius padalykite per pusę. Šakute atskirai supjaustykite baltymus ir trynius. Krabų lazdeles ir sūrį sutarkuokite per tarką su dideliais dantukais. Konservuotus ananasus supjaustykite kubeliais. Vištienos krūtinėlę suplėšykite skaidulomis.
Žingsnis 2
Suformuokite patiekalą. Pirmiausia sudėkite vištieną į salotinę, ištepkite ją majonezu. Tada sudėkite baltymus. Užtepkite majonezo tinklelį. Toliau - krabų lazdelės, marinuoti svogūnai ir ananasai. Ant ananasų užtepkite majonezo. Tada užtepkite kiaušinio trynį ir sūrio drožles. Dėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos