Publikavimo data: 2024-05-19
Tabuleh su kuskusu
Tabouleh - tai lengvos salotos, kurių pagrindą sudaro virti grūdai, šviežios daržovės ir prieskoninės žolelės, užpiltos citrinų sultimis ir alyvuogių aliejumi. Šios salotos yra tradicinis Libano ir Sirijos virtuvės patiekalas. Tabbouleh salotoms dažniausiai naudojamas bulguras arba kuskusas, taip pat šviežios daržovės: pomidorai, agurkai, paprikos ir kt. Paruošti tabbouleh su kuskusu labai paprasta. Juk kuskuso nereikia virti. Pakanka užpilti kruopas verdančiu vandeniu ir po dangčiu virti garuose 5-7 minutes.
Žingsnis 1
Agurką supjaustykite nedideliais 5-8 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 2
Paprikas supjaustykite nedideliais kvadratėliais.
Žingsnis 3
Pomidorus taip pat supjaustykite mažais 5-8 mm dydžio kubeliais.
Žingsnis 4
Porus supjaustykite plonais žiedais.
Žingsnis 5
Smulkiai supjaustykite petražoles.
Žingsnis 6
Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, uždenkite ir palikite 5-7 minutes.
Žingsnis 7
Įmaišykite virtą kuskusą.
Žingsnis 8
Į salotų dubenį su kuskusu sudėkite pomidorus, agurkus, paprikas, porus ir petražoles.
Žingsnis 9
Salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais. Išmaišykite.
Žingsnis 10
Tabbouleh salotos su kuskusu paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos