Publikavimo data: 2024-03-29
Tartaletės su grietinėle ir šokoladu
Kreminiai pyragėliai - tai desertas, kuris tiks ir vaikų vakarėliui, ir suaugusiųjų arbatos gėrimo ceremonijai. Jiems gaminti geriau naudoti krepšelius iš smėlinės arba sluoksniuotos tešlos, nes vaflinės tešlos gaminių sienelės yra per plonos. Saldus tartaletėms skirtas įdaras gali būti visiškai kitoks. Štai tartaletėlių su grietinėle, šokoladu ir obuoliais receptas.
Žingsnis 1
Paruoškite obuolius košei. Obuolius supjaustykite skiltelėmis, apibarstykite cukrumi ir užpilkite 2 šaukštais grietinėlės.
Žingsnis 2
Supilkite masę į formą, pašaukite į orkaitę ir kepkite, kol suminkštės (apie 10-15 min.). Praėjus šiam laikui, vaisius susmulkinkite trintuvu.
Žingsnis 3
Kol obuoliai kepa, paruoškite šokoladinį ganache. Supilkite likusią grietinėlę į puodą ir kaitinkite, bet neleiskite užvirti. Šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais arba sutarkuokite ir įmaišykite į grietinėlę. Nuolat maišykite, kol šokoladas ištirps. Tuomet sudėkite suminkštintą sviestą ir išmaišykite iki vientisos masės. Leiskite šokolado mišiniui šiek tiek atvėsti.
Žingsnis 4
Įdarykite pyragėlius. Krepšelių dugną ištepkite šokoladiniu ganache. Tada konditeriniu maišeliu ant šokolado mišinio užtepkite obuolių padažo.
Kategorijos