Publikavimo data: 2024-06-23
Tigrinės salotos
Salotos "Tigras" yra paprastos sudėties, bet labai įspūdingos. Visi ingredientai išdėstyti sluoksniais dryžuoto plėšrūno galvos forma. Už oranžinę spalvą, savaime suprantama, atsakingos morkos. Jos gali būti šviežios, virtos arba korėjietiškos. Grybų ir mėsos galima imtis bet kokios, pavyzdžiui, naudoti klasikinį derinį - vištieną ir grybus. Ruošiant salotas, skirkite laiko mirkymui - tai užtruks apie 1 valandą.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus ir vištieną. Vienoje keptuvėje aliejuje 5-7 minutes pakepinkite grybus ir svogūnus. Kitoje keptuvėje maždaug tiek pat laiko kepkite vištieną. Atvėsinkite maistą, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Žingsnis 2
Sudėkite salotas. Kiekvieną sluoksnį, išskyrus viršutinį, aptepkite majonezu. Ant plokščios lėkštės dugno išdėliokite grybus ir svogūnus, kad salotos būtų tigro galvos formos. Ant viršaus paskirstykite tarkuotus kiaušinius, po to vištienos filė ir morkas.
Žingsnis 3
Papuoškite salotas. Iš pomidoro skiltelės padarykite burną, o iš morkos skiltelės - nosį. Iš dviejų alyvuogių padarykite akis. Aptepkite tarkuotus dviejų kiaušinių baltymus, kad sukurtumėte veidą, o aplink akis užtepkite šiek tiek baltymų. Papuoškite alyvuogių griežinėliais, imituodami juosteles.
Kategorijos