Publikavimo data: 2024-04-14
Tinginių pita lazanija
Jei norite pasigaminti lazaniją, bet jus gąsdina darbas su tešlos lakštais, yra alternatyvus receptas - tinginių pita lazanija. Ingredientai beveik tokie patys kaip ir originalaus recepto. Pagrindinis skirtumas - vietoj lazanijos tešlos naudojama pita. Patiekalas taip pat išdėstomas sluoksniais ir kepamas orkaitėje su sūrio plutele ant viršaus.
Žingsnis 1
Paruoškite lazanijos pagrindą. Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi ir kepkite, kol paruduos. Sudėkite maltą mėsą. Kepkite maišydami 3-4 minutes. Į keptuvę sudėkite pomidorus, česnaką, druską ir pipirus ir maišydami kepkite dar 5-7 minutes.
Žingsnis 2
Sudėkite lazaniją ir iškepkite. Supjaustykite pitą kvadratėliais. Kepimo formą patepkite aliejumi ir sudėkite į ją kelis pitos lakštus. Ant viršaus paskirstykite dalį maltos mėsos su pomidorais. Tada sluoksniais išdėliokite pitą ir įdarą. Galiausiai pita turi likti kaip viršutinis sluoksnis. Išplakite kiaušinius su tarkuotu sūriu ir lydytu sviestu, užpilkite juos ant lazanijos. Kepkite orkaitėje 30 minučių.
Kategorijos