Publikavimo data: 2024-06-22
Tinkamas kimči receptas
Kimči yra vienas populiariausių patiekalų Korėjoje. Šis patiekalas - tai lengvai sūdytų daržovių mišinys. Jos smulkiai supjaustomos, sumaišomos su ryžių miltų tirpalu. Taip paruošiamas pagrindinio patiekalo padažas. Šiuo padažu užtepamas kiekvienas Pekino kopūsto lapas. Tinkamai ruošiant kimči labai svarbus laikas. Tik kopūstai gaminimo pradžioje mirkomi 8 valandas, o visas patiekalas nuo pat užtepimo momento turi fermentuotis bent tris dienas!
Žingsnis 1
Paimkite didelę lėkštę ir įberkite į ją druskos. Perlaužkite Pekino kopūstų gūžę ir įdėkite ją į lėkštę. Ant viršaus ir tarp lapų pabarstykite druskos. Užpilkite kopūstą vandeniu ir palikite jį 8 valandoms. Tada išimkite ir nuplaukite.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos supjaustykite kriaušę, papriką ir ridikėlius vidutinio dydžio gabalėliais. Svogūnus ir morkas supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Kriaušę, ridikėlius ir paprikos griežinėlius sudėkite į trintuvą ir susmulkinkite iki tyrės.
Žingsnis 4
Paruoškite kimči padažą. Užvirinkite vandenį, šiek tiek atvėsinkite ir įmaišykite ryžių miltus. Įberkite druskos.
Žingsnis 5
Į kitą dubenį sudėkite morkų ir svogūnų griežinėlius. Į daržoves sudėkite anksčiau paruoštą mišinį, sojų padažą, kalendrą ir imbierą.
Žingsnis 6
Kai padažas patiekalui bus paruoštas, paimkite žiedinį kopūstą ir kiekvieną lapą kruopščiai užpilkite įdaru. Stipriai suvyniokite kopūstą į vyniotinį, apvyniokite kopūsto lapu, įdėkite į indą ir padėkite į šaldytuvą 3 dienoms rauginti.
Žingsnis 7
Po 3 dienų patiekalo pagrindas bus paruoštas. Supjaustykite įdarytą kopūstą ir sudėkite į gilią lėkštę! Paruošta!
Kategorijos