Publikavimo data: 2024-04-01
Tiršta grikių sriuba
Skanios, sočios grikių sriubos receptas. Grikiai nuo seno buvo nacionalinis ar net strateginis mūsų tautos produktas. Sunkmečiu visi visada pradeda kaupti grikių atsargas. Grikiai yra sotūs ir naudingi grūdai. Tačiau sunku kaskart suvalgyti tik vieną virtą grikį. Todėl siūlome pasigaminti tirštos grikių sriubos.
Žingsnis 1
Išvirkite vištieną pasūdytame vandenyje ir atidėkite į šalį, kad supjaustytumėte nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus ir morkas ir kepkite juos keptuvėje, kol pusiau iškeps.
Žingsnis 3
Į vištienos sultinį sudėkite stambiai supjaustytas bulves, grikius, susmulkintą vištieną ir kepamą mėsą. Viską gerai išmaišykite ir palikite virti dar 15-20 minučių, kol visiškai išvirs.
Kategorijos