Tiršta grikių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Tiršta grikių sriuba

Skanios, sočios grikių sriubos receptas. Grikiai nuo seno buvo nacionalinis ar net strateginis mūsų tautos produktas. Sunkmečiu visi visada pradeda kaupti grikių atsargas. Grikiai yra sotūs ir naudingi grūdai. Tačiau sunku kaskart suvalgyti tik vieną virtą grikį. Todėl siūlome pasigaminti tirštos grikių sriubos.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
112 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
3 g
Angliavandeniai
10 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.03/5 (34 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tiršta grikių sriuba Žingsnis 1
Išvirkite vištieną pasūdytame vandenyje ir atidėkite į šalį, kad supjaustytumėte nedideliais gabalėliais.

Žingsnis 2

Tiršta grikių sriuba Žingsnis 2
Supjaustykite svogūnus ir morkas ir kepkite juos keptuvėje, kol pusiau iškeps.

Žingsnis 3

Tiršta grikių sriuba Žingsnis 3
Į vištienos sultinį sudėkite stambiai supjaustytas bulves, grikius, susmulkintą vištieną ir kepamą mėsą. Viską gerai išmaišykite ir palikite virti dar 15-20 minučių, kol visiškai išvirs.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos