Publikavimo data: 2024-04-09
Tiršta šurpa su avinžirniais
Avienos šurpa su aviena ir avinžirniais yra svarbiausias uzbekų patiekalas. Tai tiršta, soti sriuba iš daržovių ir mėsos. Didysis Avicena šurpą laikė gydomuoju patiekalu, kuris suteikia jėgų ir pripildo energijos. Yra du pagrindiniai šurpos gaminimo būdai - kainatma šurpa (nekepinant daržovių) ir kovurma šurpa (kepant). Į klasikinį uzbekišką šurpos receptą, be to, įeina daug prieskonių ir žolelių. Šurpai reikėtų rinktis avienos sprandinę, mentę arba nugarinę dalį.
Žingsnis 1
Pradėkite gaminti maistą. Išmirkytus avinžirnius virkite 40 minučių ant vidutinės ugnies. Sudėkite avinžirnius į puodą, užpilkite dideliu kiekiu vandens ir įberkite druskos. Užvirkite ir virkite, kol suminkštės, 1,5-2 valandas, retkarčiais nugriebdami putas. Atskirame puode 15-20 min. virkite bulves, kol daržovės išvirs. Pabaigoje į bulves įmeskite česnaką.
Žingsnis 2
Paruoškite šurpą. Į puodą su virta mėsa sudėkite svogūną, papriką, morkas, petražoles, kalendrą, avinžirnius. Pasūdykite, įberkite juodųjų pipirų, žiros ir pipirų grūdelių. Virkite 15 minučių. Į puodą su mėsa ir daržovėmis perkelkite bulves ir česnakus. Išmaišykite. Palikite šurpą 15-20 minučių pritraukti.
Kategorijos