Publikavimo data: 2025-08-20
Traškūs korėjietiški kopūstai su aitriosiomis paprikomis
Korėjietiški kopūstai, kaip matyti iš jų pavadinimo, pas mus atkeliavo iš saulėtosios Korėjos. Ši rytų šalis garsėja neįprastais pikantiškais deriniais. Traškūs korėjietiški kopūstai su aitriosiomis paprikomis - puikus korėjietiškos virtuvės atstovas, kuriame puikiai dera neįprasta maloni tekstūra ir ryškus aštrus skonis.
Žingsnis 1
Nupjaukite kelis viršutinius Pekino kopūstų lapus ir padėkite juos į šaldytuvą. Likusį kopūstą supjaustykite dideliais gabalais ir sudėkite į dubenį. Užpilkite kopūstus vandeniu ir druska, gerai išmaišykite, kad druska ištirptų, uždenkite lėkšte ir palikite 8 valandas kambario temperatūroje.
Žingsnis 2
Kai kopūstai šiek tiek pastovės, nusausinkite juos ir nuplaukite, bet sūrymo neišmeskite. Smulkiai susmulkinkite morkas ir pridėkite prie kopūstų. Žaliuosius svogūnus supjaustykite stambiais žiedais ir pridėkite prie kopūstų.
Žingsnis 3
Mikserio dubenyje sumaišykite nuluptą imbierą, česnaką, susmulkintą svogūną, džiovintus pipirus, druską, cukrų, sojų padažą ir ryžių miltelius. Plakite iki vientisos masės.
Žingsnis 4
Gautu padažu užpilkite kopūstus ir viską sudėkite į tinkamą stiklainį. Kopūstus užpilkite sūrymu ir uždenkite šaldytuvo lapais bei dangteliu. Stiklainį su kopūstais pastatykite ant dubens dugno, į kurį nutekės susidariusios sultys. Palikite kopūstus kambario temperatūroje marinuoti bent tris dienas.
Kategorijos