Publikavimo data: 2024-06-08
Troškinta sriuba orkaitėje
Sriuba - tradicinis patiekalas visame pasaulyje, neatsiejama bet kurios virtuvės dalis. Ją galima patiekti šaltą arba karštą, virti su vandeniu arba pienu, o pagrindinis ingredientas gali būti mėsa, daržovės arba grybai. Pažymėtina, kad Europoje pirmosios sriubos atsirado XVI a., o Rytuose jos pradėtos virti dar anksčiau. Troškinta sriuba orkaitėje yra tiršta ir soti pirmojo patiekalo versija. Daržovės pamaitina organizmą vitaminais, o jautiena padeda pasisotinti visai likusiai dienai.
Žingsnis 1
Paruoškite daržoves. Morkas sutarkuokite stambia tarka. Svogūnus supjaustykite mažais kubeliais. Nuluptas bulves supjaustykite stambiais griežinėliais, o saldžiąją papriką - kubeliais. Česnaką išspauskite per presą, kad gautųsi minkštimas.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Į švarius puodus sudėkite jautienos nugarinės griežinėlius, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais. Tada paskirstykite supjaustytas daržoves - jas galima dėti sluoksniais arba kartu, į mišinį. Ant viršaus uždėkite šiek tiek česnako, vieną lauro lapą ir kelis raudonėlio pipirų žirnelius. Užpilkite puodus verdančiu vandeniu 2-3 cm nuo krašto, uždenkite dangčiais ir dėkite į orkaitę. Kepkite 2 valandas 150 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos