Publikavimo data: 2024-03-28
Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu
Tunas - tai jūrinė žuvis su raudona mėsa. Įdomu tai, kad tunas beveik neturi parazitų, todėl jo mėsa puikiai tinka vartoti žalią. Šiame recepte siūlome tuno filė paruošti marinate iš sojų padažo, medaus, imbiero ir laimo. Rekomenduojama kepimo temperatūra - vidutiniškai iškeptas.
Žingsnis 1
Paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, medų, laimo sultis ir maltą imbierą.
Žingsnis 2
Maišydami marinatą sudėkite sausas žoleles ir išmaišykite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Tuno filė marinuokite 20 minučių.
Žingsnis 4
Tuną sudėkite į įkaitintą keptuvę, apšlakstytą augaliniu aliejumi.
Žingsnis 5
Kad tunas būtų vidutiniškai iškeptas, jį reikia kepti 3 minutes, o kad būtų visiškai iškeptas - dar 6 minutes.
Žingsnis 6
Patiekite patiekalą gražiai: filė supjaustykite griežinėliais, žuvį sudėkite ant špinatų lapų, papuoškite vyšniniais pomidorais ir laimu, užpilkite terijakio padažu. Gero apetito.
Kategorijos