Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-28

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu

Tunas - tai jūrinė žuvis su raudona mėsa. Įdomu tai, kad tunas beveik neturi parazitų, todėl jo mėsa puikiai tinka vartoti žalią. Šiame recepte siūlome tuno filė paruošti marinate iš sojų padažo, medaus, imbiero ir laimo. Rekomenduojama kepimo temperatūra - vidutiniškai iškeptas.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
206 kcal.
Baltymai
16 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
9 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, žuvis, soja
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.06/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 1
Paruoškite padažą: sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų, medų, laimo sultis ir maltą imbierą.

Žingsnis 2

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 2
Maišydami marinatą sudėkite sausas žoleles ir išmaišykite iki vientisos masės.

Žingsnis 3

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 3
Tuno filė marinuokite 20 minučių.

Žingsnis 4

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 4
Tuną sudėkite į įkaitintą keptuvę, apšlakstytą augaliniu aliejumi.

Žingsnis 5

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 5
Kad tunas būtų vidutiniškai iškeptas, jį reikia kepti 3 minutes, o kad būtų visiškai iškeptas - dar 6 minutes.

Žingsnis 6

Tuno kepsnys sojų ir medaus padaže su laimu Žingsnis 6
Patiekite patiekalą gražiai: filė supjaustykite griežinėliais, žuvį sudėkite ant špinatų lapų, papuoškite vyšniniais pomidorais ir laimu, užpilkite terijakio padažu. Gero apetito.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos