Publikavimo data: 2024-03-28
Tuno kepsnys sojų padaže
Tunas - skumbrių šeimos jūrinė žuvis, kurios mėsa yra tankios raudonos spalvos. Iš visų žuvų tunas yra pirmaujanti žuvis pagal baltymų kiekį. Jame taip pat yra vitaminų A, B, E ir PP, chromo, jodo ir kobalto. Tunų vartojimas padeda išvengti širdies ir kraujagyslių, inkstų ir Alzheimerio ligų. Kaip skaniai paruošti tuno filė sojų padaže, rasite šiame recepte.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sojų padažą, augalinį aliejų ir maltą imbierą.
Žingsnis 2
Išmaišykite marinatą iki vientisos masės. Jei norite, į marinatą galite įberti sausų žolelių.
Žingsnis 3
Tuno filė panardinkite į marinatą ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 4
Įkaitinkite keptuvę, patepkite ją augaliniu aliejumi ir sudėkite tuną.
Žingsnis 5
Kepkite tuną po 3 minutes iš abiejų pusių. Bus vidutiniškai iškepęs. Jei norite, kad tunas būtų visiškai iškepęs, kepkite dar 6 minutes.
Žingsnis 6
Supjaustykite filė griežinėliais. Žuvį sudėkite ant špinatų lapų, papuoškite vyšniniais pomidorais ir užpilkite terijakio padažu. Patiekite.
Kategorijos