Publikavimo data: 2024-05-01
Tuno kepsnys su pupelėmis
Tuno kepsnys su pupelėmis - skanus ir sveikas patiekalas, paruoštas su pesto padažu ir pupelėmis. Pupelės gerai išlaiko formą po virimo, turi švelnią odelę, greitai pasiekia reikiamą būklę. Rinkdamiesi tuno kepsnį, ieškokite tvirtos, tankios, raudonos arba tamsiai raudonos mėsingo skonio žuvies. Kuo storesnis gabalas, tuo sultingesnis jis bus iškepęs.
Žingsnis 1
Paruoškite pupeles. Ant ugnies užkaiskite vandenį, vienam puodeliui pupelių imkite 1 litrą. Sudėkite svogūną, salierą, pomidorą ir pupeles. Užvirus virkite 30 minučių. Tada išimkite nebereikalingas daržoves, sultinį perkoškite į kitą indą, atskirkite jį nuo pupelių.
Žingsnis 2
Paruoškite pesto padažą. Likusias petražoles, bazilikus, tarkuotą parmezaną, česnaką ir riešutus sumaišykite blenderiu. Supilkite alyvuogių aliejų ir sutrinkite iki vientisos masės. Įpilkite 1 valgomąjį šaukštą citrinos sulčių ir dar kartą sumaišykite.
Žingsnis 3
Paruoškite šoninę. Šoninę iš abiejų pusių apkepkite keptuvėje, kol taps auksinė, tada padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad nubėgtų riebalų perteklius. Supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Žingsnis 4
Paruoškite žuvį. Tunų kepsnius pagardinkite druska ir pipirais. Iš keptuvės, kurioje kepė šoninė, nusausinkite riebalus ir lengvai nuvalykite popieriniu rankšluosčiu. Įkaitinkite keptuvę ir kepkite kepsnius po 2-3 minutes iš kiekvienos pusės.
Žingsnis 5
Paruoškite tuną ir pupeles. Šiltas pupeles sutrinkite smulkintuvu, sudėkite šoninę ir šiek tiek pupelių sultinio, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą pesto padažo. Viską gerai išmaišykite.
Kategorijos