Publikavimo data: 2024-04-06
Turkiška lęšių sriuba
Turkiška lęšių sriuba - Turkijoje ji vadinama "Merdzimek Çorbası", kas pažodžiui išvertus reiškia "lęšių sriuba". Ji gaminama tik iš raudonųjų lęšių ir patiekiama su šlakeliu citrinos sulčių. Turkiška lęšių sriuba yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris patiks daugeliui žmonių.
Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Pastatykite puodą ant ugnies ir ištirpinkite jame sviestą. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Kepkite 5 minutes, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.
Žingsnis 2
Išvirkite lęšius. Į puodą su svogūnais ir morkomis supilkite vandenį ir lęšius. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, kol užvirs. Kai užvirs, puodą uždenkite dangčiu ir toliau virkite, kol lęšiai išvirs. Sriubą pasūdykite, įberkite džiovintų mėtų ir raudonųjų pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes.
Žingsnis 3
Paruoškite kreminę sriubą. Virtą lęšių sriubą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.
Kategorijos