Turkiška lęšių sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-06

Turkiška lęšių sriuba

Turkiška lęšių sriuba - Turkijoje ji vadinama "Merdzimek Çorbası", kas pažodžiui išvertus reiškia "lęšių sriuba". Ji gaminama tik iš raudonųjų lęšių ir patiekiama su šlakeliu citrinos sulčių. Turkiška lęšių sriuba yra skanus ir maistingas patiekalas, kuris patiks daugeliui žmonių.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
97 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.6/5 (10 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Turkiška lęšių sriuba Žingsnis 1
Paruoškite kepinius. Pastatykite puodą ant ugnies ir ištirpinkite jame sviestą. Sudėkite smulkiai supjaustytus svogūnus ir morkas. Kepkite 5 minutes, kol suminkštės, retkarčiais pamaišydami.

Žingsnis 2

Turkiška lęšių sriuba Žingsnis 2
Išvirkite lęšius. Į puodą su svogūnais ir morkomis supilkite vandenį ir lęšius. Virkite ant silpnos ugnies 15 minučių, kol užvirs. Kai užvirs, puodą uždenkite dangčiu ir toliau virkite, kol lęšiai išvirs. Sriubą pasūdykite, įberkite džiovintų mėtų ir raudonųjų pipirų. Išmaišykite ir virkite dar 1-2 minutes.

Žingsnis 3

Turkiška lęšių sriuba Žingsnis 3
Paruoškite kreminę sriubą. Virtą lęšių sriubą sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos