Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-01

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba

Turkiškos sriubos pavadinimas "Merdzimek" išvertus reiškia "lęšių sriuba". Lęšiai turi mažai kalorijų ir daug naudingų savybių. Šis produktas puikiai tinka sveikai vaiko ir suaugusiojo mitybai. lęšių tyrės sriuba yra skanus ir sotus patiekalas, kuris sušildys šaltuoju metų laiku ir patiks visai šeimai.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
100 kcal.
Baltymai
3 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
7 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, sezamo sėklos
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.29/5 (14 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka.

Žingsnis 2

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 2
Perpjaukite citriną ir pipirus į dvi dalis.

Žingsnis 3

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas sudėkite į puodą ir kepkite svieste, kol suminkštės.

Žingsnis 4

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 4
Į daržoves suberkite prieskonius ir troškinkite dar 5 minutes.

Žingsnis 5

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 5
Sudėkite lęšius į puodą ir užpilkite vandeniu.

Žingsnis 6

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 6
Į puodą įdėkite pusę citrinos ir aitriąją papriką. Virkite sriubą po dangčiu 30 minučių ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs.

Žingsnis 7

Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba Žingsnis 7
Nuimkite sriubą nuo ugnies, išimkite citriną ir pipirus ir sutrinkite puodo turinį trintuvu, kol jis taps tyre.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos