Publikavimo data: 2024-04-01
Turkiška raudonųjų lęšių tyrės sriuba
Turkiškos sriubos pavadinimas "Merdzimek" išvertus reiškia "lęšių sriuba". Lęšiai turi mažai kalorijų ir daug naudingų savybių. Šis produktas puikiai tinka sveikai vaiko ir suaugusiojo mitybai. lęšių tyrės sriuba yra skanus ir sotus patiekalas, kuris sušildys šaltuoju metų laiku ir patiks visai šeimai.
Žingsnis 1
Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais arba sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 2
Perpjaukite citriną ir pipirus į dvi dalis.
Žingsnis 3
Svogūnus ir morkas sudėkite į puodą ir kepkite svieste, kol suminkštės.
Žingsnis 4
Į daržoves suberkite prieskonius ir troškinkite dar 5 minutes.
Žingsnis 5
Sudėkite lęšius į puodą ir užpilkite vandeniu.
Žingsnis 6
Į puodą įdėkite pusę citrinos ir aitriąją papriką. Virkite sriubą po dangčiu 30 minučių ant silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs.
Žingsnis 7
Nuimkite sriubą nuo ugnies, išimkite citriną ir pipirus ir sutrinkite puodo turinį trintuvu, kol jis taps tyre.
Kategorijos