Publikavimo data: 2024-03-29
Upės karpių sriuba
Ucha yra tradicinis rusiškas patiekalas su žuvimi. Ukha skiriasi nuo žuvies sriubos paruošimo būdu ir produktų rinkiniu. Ukha susideda iš nedaug ingredientų: paprastai tai būna pati žuvis, svogūnai, morkos ir bulvės. Į žuvies sriubą dažnai dedama kruopų, o verdant daržovės iš anksto pakepinamos. Sriuba verdama iš upinės žuvies tame pačiame vandenyje, kuriame ji plaukiojo. Tačiau jei po ranka neturite katilo su upės vandeniu, sriubą galite pasigaminti namuose.
Žingsnis 1
Išvirkite žuvį. Sudėkite žuvį į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu. Sudėkite svogūną, druską ir užvirinkite. Nugriebkite putas ir virkite 15 minučių ant silpnos ugnies neuždengę.
Žingsnis 2
Paruoškite daržoves. Į žuvį sudėkite bulves, morkas ir smulkintus svogūnus. Taip pat prieskonius - lauro lapą, pipirus, druską. Prieskoniai yra sveikintini sriuboje. Tiesa, saikingais kiekiais, kad neužgožtų pagrindinio skonio. Virkite, kol daržovės bus paruoštos, apie 15-20 minučių.
Kategorijos