Publikavimo data: 2025-08-19
Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose
Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose yra labai skanus, švelnus ir maistingas patiekalas, kuriame yra daug sveikatai naudingų vitaminų. Dėl kukurūzų miltų žuvis įgauna traškią plutelę ir malonią auksinę spalvą. Ją papildo švelnus grietinėlės padažas ir garnyras - šparaginės pupelės. Paruoštas patiekalas yra sotus ir labai skanus. Pupeles galite pakeisti ryžiais arba troškintomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti padažą. Į keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir įkaitinkite ant silpnos ugnies. Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir maišydami kepkite 3 minutes. Tada į svogūnus sudėkite pomidorus, vandenį, actą, druską ir pipirus ir išmaišykite. Padažą užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite grietinėlę į padažą ir vėl palikite užvirti. Tada virkite dar 3-4 minutes, kad mišinys sutirštėtų. Pabaigoje į padažą įdėkite likusį sviestą ir gerai išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite padažui atvėsti.
Žingsnis 3
Paruoškite upėtakius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į dubenį supilkite kukurūzų miltus. Tuomet kiekvieną upėtakio gabalėlį apvoliokite iš visų pusių. Nukratykite miltų perteklių ir sudėkite žuvį į keptuvę. Kepkite upėtakius 5-6 minutes iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos.
Kategorijos