Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose

Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose yra labai skanus, švelnus ir maistingas patiekalas, kuriame yra daug sveikatai naudingų vitaminų. Dėl kukurūzų miltų žuvis įgauna traškią plutelę ir malonią auksinę spalvą. Ją papildo švelnus grietinėlės padažas ir garnyras - šparaginės pupelės. Paruoštas patiekalas yra sotus ir labai skanus. Pupeles galite pakeisti ryžiais arba troškintomis daržovėmis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
141 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.33/5 (3 bal.)

Žingsnis 1

Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose Žingsnis 1
Pradėkite ruošti padažą. Į keptuvę įdėkite 1 valgomąjį šaukštą sviesto ir įkaitinkite ant silpnos ugnies. Į keptuvę sudėkite askaloninius česnakus ir maišydami kepkite 3 minutes. Tada į svogūnus sudėkite pomidorus, vandenį, actą, druską ir pipirus ir išmaišykite. Padažą užvirinkite ir virkite dar 5 minutes.

Žingsnis 2

Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose Žingsnis 2
Paruoškite padažą. Supilkite grietinėlę į padažą ir vėl palikite užvirti. Tada virkite dar 3-4 minutes, kad mišinys sutirštėtų. Pabaigoje į padažą įdėkite likusį sviestą ir gerai išmaišykite. Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite padažui atvėsti.

Žingsnis 3

Upėtakio kepsnys kukurūzų miltuose Žingsnis 3
Paruoškite upėtakius. Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite sviestą. Į dubenį supilkite kukurūzų miltus. Tuomet kiekvieną upėtakio gabalėlį apvoliokite iš visų pusių. Nukratykite miltų perteklių ir sudėkite žuvį į keptuvę. Kepkite upėtakius 5-6 minutes iš visų pusių, kol taps auksinės spalvos.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, kepti maisto produktai, paprastas, yra bendrų alergenų, pietūs, pietūs, vakarienė, sezonas žalumynų, sezonas česnakų, kepsniai, žuvies kepsniai, receptų knyga, lašišos kepsniai, raudonos žuvies kepsniai

Kategorijos